El parlament britànic rebutja abandonar la Unió Europea sense un acord amb Brussel·les

Els parlamentaris britànics votaran aquest dijous si ajornen la data prevista per a eixir d'Europa
13 març 2019 20:23h
Dimarts la cambra britànica va rebutjar l'acord a què May va arribar amb Europa. 

VALÈNCIA. El parlament britànic ha rebutjat aquest dimecres que el Regne Unit abandone la Unió Europea sense un acord. Així ho ha acordat la Cambra dels Comuns en una votació que ha deixat un resultat molt ajustat, decantat a favor dels plans de la primera ministra, Teresa May, per quatre vots. El resultat de la votació ha sigut de 312 vots a favor d'arribar a una entesa amb Brussel·les abans d'abandonar la Unió Europea front als 308 en contra de pactar l'eixida.

Aquesta votació s'ha produït després que dimarts la cambra Britànica rebutjara per segona vegada l'acord a què Theresa May havia arribat amb la Unió Europea. Aquest dijous, els parlamentaris britànics tornaran a votar, aquesta vegada per a decidir si opten per ajornar el Brèxit a través de l'extensió de l'article 50.

I és que la data prevista perquè el Regne Unit abandone la Unió Europea està fixada per al 29 de març d'aquest any. Aquesta nova votació estarà envoltada per l'avís proferit per part del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que "no hi haurà terceres oportunitats". 

next