El Partit Democràtic i el Moviment 5 Estrelles s'alien i deixen Salvini fora del govern italià

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha anunciat que ambdues formacions tancaran un acord després que Salvini trencara el govern per a forçar unes eleccions
29 agost 2019 12:20h
Conte ha acceptat l'encàrrec per a formar govern amb el MS5. / EUROPA PRESS

BRUSSEL·LES. El primer ministre italià en funcions, Giuseppe Conte, ha acceptat l'encàrrec per a formar el govern de coalició entre el Partit Democràtic (PD) i el Moviment 5 Estrelles (M5E). Així ho ha anunciat Conte aquest dijous al matí just després de reunir-se amb el president de la República Italiana, Sergio Mattarella.

Tots dos partits van tancar aquest dimecres el seu acord de govern per a evitar una convocatòria d'eleccions només un any i mig després dels darrers comicis. Conte presentarà "en els pròxims dies" a Mattarella una proposta de ministres per a formar el nou executiu.

A mitjans d'agost, el ministre de l'interior i líder d'extrema dreta, Matteo Salvini, va trencar la seua aliança de govern amb el Moviment 5 Estrelles i va reclamar tornar a les urnes. Tanmateix, el PD i el M5E han estat negociant en la darrera setmana per a impedir aquest escenari.

Si finalment s'oficialitza la nova coalició de govern, el M5E passarà de governar a Itàlia amb els ultradretans de la Lliga a fer-ho amb els socialdemòcrates del PD.

next