El pla Edificant tindrà més dotació econòmica i durarà dos anys més

El Consell destinarà 1.000 milions d'euros a la construcció, ampliació, reforma i equipament d'escoles fins al 2024
12 abril 2019 13:07h
En aquests moments s'estan gestionant, a través d'Edificant, un total de 695 expedients. / Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. El Ple del Consell ha aprovat l'acord que modifica el Decret llei 5/2017 i pel qual s'amplia la dotació econòmica i la durada establida per al programa de construcció, ampliació, reforma i equipament de centres públics docents de la Generalitat: Edificant.

El programa Edificant disposa d'una dotació estimada de 700 milions d'euros per al període 2018-2022. Amb la modificació del decret, aquesta dotació s'incrementa en 300 milions d'euros fins a arribar a un total de 1.000 milions d'euros. Igualment, la durada del programa s'amplia en dos anys, amb la qual cosa el període d'execució serà el que hi ha comprés entre les anualitats del 2018 i el 2024.

El Decret llei 5/2017 té com a objectiu satisfer el dret constitucional a l'educació mitjançant la dotació d'unes infraestructures educatives de qualitat. Per a dur-ho a terme es realitzaran actuacions com l'eliminació dels barracons, la construcció de nous centres, l'ampliació i adequació d'altres i la rehabilitació de les instal·lacions obsoletes.

Aquestes accions es realitzaran mitjançant vies de cooperació entre les diferents administracions públiques territorials implicades i a través del programa Edificant.

En aquests moments s'estan gestionant, a través d'Edificant, un total de 695 expedients, en diversos graus d'execució. A més, cal sumar altres 250 possibles sol·licituds pendents de petició formal.

next