Diari La Veu del País Valencià
El popular Luis Barcala, reelegit alcalde d’Alacant només amb els vots de Ciutadans

ALACANT. El popular Luis Barcala ha sigut reelegit aquest dissabte alcalde d’Alacant en el ple d’investidura celebrat des de les 10.00 hores al Saló Blau de l’Ajuntament després d’aconseguir la vara de comandament en primera votació i com a cap de llista del partit més votat el passat 26 de maig. El candidat del PP ha obtingut els 14 vots a favor del PP i Cs en una corporació formada per 29 representants.

La resta de formacions s’han votat a elles mateixes: El PSPV ha sumat 9 vots, i Compromís, Unides Podem i Vox, dos cadascuna. En primera votació cap candidat ha aconseguit la majoria absoluta, fixada en 15 vots.

Luis Barcala ha jurat l’acta de regidor en castellà. En valencià sols han promés el càrrec d’altres cinc. Així mateix, la nova Corporació compta amb 18 homes i 11 dones.

Situar Alacant “on es mereix”

En el seu discurs de presa de possessió, Luis Barcala ha instat la resta de regidors a treballar per a “situar Alacant on es mereix”. “Ja no som els uns i els altres”, ha al·legat i ha considerat que l'”esforç valdrà la pena” perquè els alacantins “no volen revenges o ajustar comptes, sinó diàleg”.

Per això, ha assenyalat que vol tindre “molt bones relacions” amb la Generalitat i amb els qui “estiguen disposats a ajudar”, i s’ha referit a València, Madrid i Brussel·les. “Hem de remar junts, no amb demagògies i sectarisme per a fer una ciutat d’Alacant millor”, ha manifestat.

A més, ha sol·licitat a Ximo Puig que “respecte l’acord per a tornar al districte únic educatiu” i que les famílies “trien el col·legi públic o el concertat que vulguen”.

Luis Barcala ha citat Arthur Shopenhauer quan ha dit que”no hi ha vent favorable per a qui no sap on es dirigeix”. Així, ha aclarit que el seu nou equip “sí que sap el que vol” i l’ha instat, en cas de cometre errors, a “demanar perdó i disculpes” i a tornar “al treball”.

D’aquesta manera, ha situat Alacant “per damunt de totes les coses” i ha apostat per acabar amb la bretxa social entre els veïns, per fer un esforç per l'”ocupació de qualitat”, per modernitzar els espais públics i per “donar un salt qualitatiu i històric”, per a la qual cosa ha dit que té la “ferma voluntat” de tancar el “màxim d’acords possibles”. “Som alacantins, valencians i espanyols, i no renunciem a tot el que això significa”, ha recalcat.

Finalment, ha remarcat les qüestions pendents en infraestructures com el parc central, la via parc i la ciutat de la justícia, i ha recordat a l’oposició que el seu paper “va més enllà de la fiscalització” i li ha demanat que es pose del “costat dels alacantins”.

A més, ha incidit que la neteja serà un “objectiu bàsic” per al qual queda “molt de camí a recórrer” i ha anunciat 4 milions d’euros en maquinària. La generació d’ocupació “estable i de qualitat” és la base de la política social, ha dit, al costat de les ajudes, “sense deixar de costat cap sector productiu, com ara el turisme i el comerç”. Calf er un “pas endavant com a referent en indústria tecnològica i com a vertader pol d’atracció”. Per a això, ha apostat per “una major col·laboració amb el port i la universitat”.

Castedo i Bonig

Al ple d’investidura han assistit, entre d’altres, les síndiques de PP i Vox a les Corts Valencianes, Isabel Bonig i Ana Vega, a més de la diputada de Ciutadans al Congrés dels Diputats Marta Martín.

Així mateix, han assistit els exalcaldes populars Miquel Valor i Sonia Castedo; a més de l’exalcalde socialista Ángel Luna, entre altres personalitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa