El PP de Castelló de la Plana, sobre el nom en valencià de la ciutat: "S'ha imposat una llengua oficial sobre l'altra"

La candidata popular a l'Alcaldia diu que "és un dia trist" i promet retornar "el bilingüisme al topònim" si arriba al govern municipal
22 març 2019 17:15h
Carrasco diu que "s'ha acabat amb la riquesa que proporciona el bilingüisme". / PP CASTELLÓ DE LA PLANA

CASTELLÓ DE LA PLANA. La portaveu del grup municipal popular a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, ha afirmat que "hui és un dia trist per a Castelló"."Els qui perdem som els castellonencs en veure consumada la imposició de PSOE i de Compromís d'acabar amb la denominació bilingüe de la nostra ciutat, la que ha estat vigent durant 36 anys", ha afegit.

"Hui, el Consell ha aprovat una mesura sectària i electoralista per a imposar una de les nostres dues llengües oficials sobre l'altra", ha afegit en un comunicat. Els populars han lamentat que Castelló de la Plana "perd la seua denominació oficial en castellà en favor de la forma valenciana en exclusiva, de manera que acaba amb la riquesa que proporciona el bilingüisme al topònim". Així mateix, han recordat que Castelló de la Plana –en valencià– "és nom oficial des del 19 de juliol del 1982, quan va ser aprovat per l'Ajuntament". "El que ara s'aprova és eliminar la versió en castellà, Castellón de la Plana", han apuntat.

"Ningú no li ho ha demanat, no és un clam al carrer el canvi de nom de la nostra ciutat, però els qui governen a l'Ajuntament –el PSOE i Compromís–, així ho han decidit, pel seu compte i al marge de l'opinió dels castellonencs", ha denunciat Carrasco.

La regidora ha destacat que "han passat el corró sense escoltar el que una majoria de la població ha de dir, perquè cal recordar que van ser fins a tres associacions de veïns les que van plantejar participar en el debat abans de prendre la decisió". Finalment, la popular ha afegit: "Com a mesura simbòlica, retornarem el bilingüisme al topònim de la ciutat, que mai hauria d'haver-se perdut".

next