El PPCV no "acusa" Puig però acudirà a la justícia si veu indicis de delicte en l'operació de l'IVF amb Grupo Zeta

Bonig ha asseverat que els socialistes "van acusar tothom" durant l'anterior etapa, "a vegades amb raó", però "altres vegades la gent ha sigut absolta"
11 juliol 2019 17:40h
"Cada dia que Puig passa sense comparéixer és un president que s'amaga", ha dit Bonig. 

VALÈNCIA. El PPCV ha sol·licitat tota la documentació relativa a l'operació financera de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb un grup empresarial en el qual té accions el president de la Generalitat, Ximo Puig, en referència al Grup Zeta i al periòdic Mediterrani i, una vegada l'analitzen els seus advocats, acudiran als tribunals o a la Fiscalia "si hi ha indicis de delicte".

Així ho ha assegurat la presidenta del partit, Isabel Bonig, que ha afirmat que no serà "tan irresponsable com en el seu moment ho van ser" Ximo Puig i la vicepresidenta, Mónica Oltra, cap al PP, i fins que no analitze l'expedient no dirà si veu responsabilitats judicials.

"Ells van acusar tothom, a vegades amb raó i amb posteriors condemnes, però moltíssimes altres la gent ha sigut absolta i no he vist que hagen demanat una miqueta de perdó", ha dit recordant com a últim exemple el cas Valmor.

En tot cas, i més enllà d'estar a l'espera de poder analitzar l'expedient, Bonig ha reclamat novament la compareixença de Puig per a donar explicacions polítiques. Ha celebrat que altres partits, en al·lusió a Ciutadans, ho hagen demanat i ha indicat que el PP, "com a líder de l'oposició", les demanarà tots els dies perquè "cada dia que passa sense comparéixer és un president que s'amaga". "No l'acuse", ha precisat la líder del PPCV, que ha reiterat que només volen explicacions.

Illueca va parlar amb el president

Bonig s'ha referit també a la roda de premsa que va oferir aquest dimecres el president de l'IVF, Manuel Illueca, una persona que té per a ella "la màxima consideració i respecte, no solament personal i professional".

"Va dir algunes coses importants, va dir que sí que s'havia interessat [per l'operació] el president Puig. També acusaven el president Camps d'interessar-se. Jo no l'acuse, però vull que m'explique per què es va interessar", ha dit. Illueca va apuntar que va parlar amb el president d'aquest cas perquè es tracta d'una qüestió que "apareixia en premsa permanentment", i perquè sol explicar-li els temes "més complicats".

Per a Bonig, hi ha "seriosos dubtes" sobre el decret del Consell –aprovat per a donar seguretat jurídica a les decisions del banc públic de la Generalitat–, que ha considerat "genèric però que tenia efectes retroactius i que Illueca va dir que fins que això no es va aprovar ell no va actuar".

Ha subratllat que "no s'ha fet una operació igual que aquesta". "Jurídicament no ho qualificaré, però no sembla ni molt ètic ni molt estètic que, a més, aquest decret tinga efectes retroactius per a aplicar-lo a una sola empresa, a una sola operació que, a més, es va aprovar en un ple del Consell on sembla que estava el president, que té interessos legítims". Bonig ha afegit que "sembla que va haver d'abstindre's per ètica i estètica".

Bonig ha insistit a no voler pronunciar-se sobre si hi hauria indicis de delicte, però ha assegurat que en les declaracions d'Illueca, al seu entendre, "hi ha coses que no concorden". Així mateix, sobre el fet que aquest haja dit que no tenia coneixement que Puig tinguera accions en aquest mitjà, que apareixen en la seua declaració de béns, ha afirmat que "és públic i notori". "Si diu que no ho coneixia, ell sabrà; tots ho sabíem", ha indicat.

next