El PPCV vincula la llei de plurilingüisme a una suposada "extensió del nacionalisme català"

La portaveu popular d'Educació, Beatriz Gascó, ha retret al govern de Sánchez que haja tancat la comissió bilateral per a estudiar un recurs a la llei de plurilingüisme
27 octubre 2019 12:44h

VALÈNCIA. La portaveu d'Educació del Partit Popular, Beatriz Gascó, ha advertit que el president del govern espanyol dona carta blanca al president de la Generalitat, Ximo Puig, "per a aplicar a la Comunitat un model lingüístic il·legal que estén les conseqüències del nacionalisme català a les escoles valencianes".

"Sánchez permet que s'aplique al nostre territori una còpia del model lingüístic de Catalunya els resultats del qual estem veient cada dia als seus carrers", ha denunciat.

Gascó s'ha referit d'aquesta manera després de conéixer que el govern espanyol ha decidit tancar la Comissió Bilateral plantejada per l'últim govern del PP per a recórrer la llei de plurilingüisme. "De confirmar-se aquest punt estaríem parlant d'una situació molt greu, màximament quan estem veient les conseqüències que aquest tipus de lleis tenen en altres territoris", ha afirmat. 

La portaveu d'Educació popular ha recordat que aquesta comissió bilateral es va plantejar després que els tribunals tombaren un model lingüístic que "res té a veure amb aquesta terra i que retalla el dret dels pares a l'hora de triar la llengua en la qual han de parlar els seus fills".

"És il·legal perquè no respecta la pluralitat que existeix a la Comunitat, ni la llei d'ús del valencià, ni les zones castellanoparlants, perquè estableix un model únic on com a mínim el 50% es dona en valencià, perquè els centres educatius bandegen el castellà i es converteixen en centres de línia en valencià", ha explicat al mateix temps que ha recordat que el PP "promocionava el valencià, no l'imposava".

Nova traïció als valencians

"Aquesta realitat, no la denuncia només el PP, és que hi ha sentències recents del TSJCV advertint que en molts municipis els pares valencians no tenen l'opció de triar que els seus fills estudien en castellà, per tant, validar aquest model és una irresponsabilitat". Estem davant "una nova traïció als valencians per part del govern d'Espanya".

"Puig sembla que està d'acord a aplicar una política educativa a la imatge i semblança de Torra" ha assenyalat, ja que "aquest model és clarament nacionalista és un plagi del model català, que margina el castellà de les aules, que blinda la immersió lingüística i que es recolza en assessors lingüístics que espien en els centres, amb un pla de normalització que exigeix que fins a les graduacions siguen en valencià".

next