El primer ministre Italià, Giuseppe Conte, anuncia la seua dimissió

El dirigent italià ha acusat Salvini de falta de compromís institucional i d'haver pres la decisió de trencar el govern basant-se en càlculs electorals
20 agost 2019 17:00h
La Lliga de Salvini va donar per trencat l'acord de govern el passat 9 d'agost. / EUROPA PRESS

ITÀLIA. El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha anunciat aquest dimarts la seua dimissió arran la crisi de govern provocada pel ministre de l'Interior, Matteo Salvini, qui va donar per trencat el govern de coalició el passat 9 d'agost i demanar unes noves eleccions. 

Conte ha acusat el partit del també viceprimer ministre Salvini, la Lliga, de falta de compromís institucional i d'haver pres la decisió basant-se en càlculs electorals. "La seua decisió viola el compromís solemne fet amb el contracte de govern i el moment escollit exposa el país a riscos seriosos", li ha dirigit Conte.

D'altra banda, l'altre viceprimer ministre del govern de coalició i líder del Moviment 5 Estreles, Luigi Di Maio, s'ha mostrat fidel a Conte i ha assegurat que
 la Lliga "haurà de respondre per les seues faltes" per, a més, haver anunciat el trencament en ple agost i des de la platja, tal com va fer Salvini. 

Entre el Partit Demòcrata de Conte i el 5 Estreles de Di Maio ja hi ha veus que advoquen per formar un nou govern entre totes dues formacions que deixe fora la Lliga en tal d'evitar les eleccions anticipades que desitja Salvini. 

next