El projecte d'ampliació del port de València ix a exposició pública

La proposta d'MSC ha sigut publicada aquest dissabte al BOE i ara s'obri un termini de 20 dies per a presentar al·legacions
23 novembre 2019 16:52h
S'obri un termini de 20 dies per a presentar al·legacions al projecte. / APV

VALÈNCIA (EFE). L'Autoritat Portuària de València ha donat inici al tràmit d'informació pública del projecte per a la construcció i explotació d'una nova terminal de contenidors –la prevista ampliació nord– que va presentar la mercantill Terminal Investment Limited (TIL), filial del grup MSC.

Aquesta proposta va ser acceptada pel consell d'administració del Port el passat 27 de setembre i aquest dissabte es publica en el Butlletí Oficial de l'Estat l'inici del tràmit d'informació pública del projecte durant 20 dies.

En aquest període, recull la citada publicació, es podran presentar tantes reclamacions, al·legacions i observacions com s'estimen pertinents per part de corporacions, entitats o particulars interessats.

L'oferta de TIL va ser proposada per la Mesa de qualificació del concurs públic per a la construcció i explotació, en règim de concessió administrativa, de la nova terminal, en obtenir 98,5 punts sobre 100 en la valoració realitzada per la Comissió Tècnica.

El projecte, no obstant això, ha generat rebuig en sectors socials i polítics, per les possibles conseqüències mediambientals que pot tenir l'ampliació sobre el litoral, a més de controvèrsia respecte a si es requereix o no una nova declaració d'impacte ambiental.

La filial de gestió de terminals de MSC va presentar una oferta per a una concessió a 50 anys amb una inversió de 1.021 milions durant el període 2020-2026: 320 per a obra civil i edificació, 615 per a equips de manipulació de càrrega i 86 a automatització.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next