El PSOE dona per trencada la negociació d'un govern de coalició amb Podem 

La Moncloa considera "inassumibles" les exigències del partit de Pablo Iglesias
24 juliol 2019 21:47h
El candidat socialista Pedro Sánchez ha sigut l'encarregat de traslladar l'última oferta al líder de Podem, Pablo Iglesias. / EDUARDO PARRA / EP

MADRID. La investidura de Pedro Sánchez aquest dijous, 25 de juliol, sembla ara com ara una quimera. I és que poc després de les 21.00 hores d'aquest dimecres, La Moncloa ha donat per trencades les negociacions amb Podem després d’una vesprada de contactes infructuosos que han derivat en la filtració de les propostes d'una i altra part als mitjans.

A 15 hores de la segona votació de la investidura de Pedro Sánchez, fonts socialistes de la negociació han assegurat que "les exigències de Podem són inassumibles, i no s’han mogut d’elles".

El trencament de les negociacions es produeix malgrat la conversa telefònica que han mantingut els líders de les dues formacions, on el candidat a la investidura ha tancat la porta a cedir a Podem competències en les àrees que demanava Iglesias. Segons fonts del partit morat, el PSOE ha tancat la porta a cedir al partit d'Iglesias els ministeris de Treball, ni tampoc el d'Hisenda, ni el de Transició Ecològica ni el d'Igualtat. Fonts de Podem han acusat el PSOE de no haver cedit en cap de les àrees socials que reclamava la formació morada.

Fonts del govern de Sánchez no han tardat en respondre a la informació de Podem i han desgranat l'última oferta traslladada al partit morat. Segons aquestes fonts han oferit a Iglesias que el seu partit ocupe una vicepresidència d'Assumptes Socials amb la presidència de la comissió delegada per a coordinar totes les polítiques socials del govern, amb els continguts de totes les àrees de Benestar Social i Dependència, inclòs el Comissionat per a la Pobresa Infantil, que seria per a Irene Montero, i tres ministeris: Habitatge i Economia Social; Sanitat, Assumptes Socials i Consum i Igualtat.

next