El PSOE guanya les eleccions generals al País Valencià amb 10 dels 32 diputats

Els socialistes aconsegueixen 4 escons més que en les eleccions del 2016
28 abril 2019 23:24h

VALÈNCIA. El PSOE guanya les eleccions generals al País Valencià després d'obtindre 10 dels 32 escons corresponents al territori valencià en les eleccions celebrades aquest diumenge, 28 d'abril.

Amb pràcticament el 100% de l'escrutini, els socialistes són la primera força política més votada en les eleccions generals després de sumar als sis diputats aconseguits el 2016 quatre més aquest diumenge. Per demarcacions, el PSOE ha obtingut 4 diputats a la de València, els mateixos que els aconseguits a Alacant als quals se sumen els dos de la demarcació de Castelló.

Per darrere del PSOE s'ha situat el Partit Popular com a formació més votada, ja que ha obtingut set diputats en aquestes eleccions generals dels quals quatre a la demarcació de València, dos a la d'Alacant i un a la de Castelló.

Ciutadans ha aconseguit sis diputats a tot el País Valencià després de sumar un escó als resultats obtinguts per la formació taronja el 2016. El partit d'Albert Rivera aconsegueix tres diputats a la demarcació de València, dos a la d'Alacant i un a la de Castelló.

La quarta força més votada ha sigut Unides Podem-EU amb cinc escons dels quals dos els ha aconseguit a la demarcació de València, els mateixos que els que ha sumat a la d'Alacant, més un que la coalició entre Podem i Esquerra Unida ha sumat a la demarcació de Castelló. Cal recordar que la formació liderada per Pablo Iglesias va obtindre 9 diputats en les eleccions del 2016.

El partit d'ultradreta Vox entra al Congrés després d'aconseguir al País Valencià 3 diputats.

Compromís, després d'aconseguir el 2016 quatre diputats, n'ha perdut tres i s'ha quedat en un escó, l'obtingut a la demarcació de València.

next