El PSPV es mostra "satisfet" que Sánchez es reunisca amb Compromís per a conéixer "un model que prioritza el 'què'"

Mata assegura que el Botànic "ha demostrat com es pot gestionar amb mirades plurals i punts de vista diferents però des de la lleialtat d'un sol govern"
4 agost 2019 18:14h
Manolo Mata ha fet valdre la reunió que Sánchez mantindrà aquest dilluns amb Oltra i Baldoví. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El subsecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha fet valdre aquest diumenge la reunió que el president del govern central, Pedro Sánchez, mantindrà amb Compromís a València, ja que considera "una satisfacció que vinga a conéixer un model que sempre ha prioritzat el 'què'", ha dit en referència al govern del Botànic conformat per PSPV, Compromís i Unides Podem.

Mata ha recalcat que Sánchez ha decidit començar pel País Valencià el nou procés de contactes per a formar govern com un "gest que mostra que la Comunitat és exemple de bon govern i de gestió des de la diversitat", ha indicat en un comunicat.

El dirigent socialista ha assegurat que el Botànic i el president de la Generalitat, Ximo Puig, "han donat mostres de com es pot gestionar una comunitat autònoma amb mirades plurals, amb punts de vista diferents però des de la lleialtat d'un sol govern".

De fet, ha destacat que a "la Comunitat Valenciana entre 2015 i 2019 han tingut avanços socials molt importants, tots els indicadors econòmics són millors que quan estava la dreta i, a més, estan per sobre de la mitjana nacional".

"La gran derrota dels pressupostos"

Per a Manolo Mata, "la gran derrota dels valencians i valencianes va ser la derrota del pressupost de 2019". En ells, "es condonava el deute de la Marina, contemplava major finançament a través de cessions de l'IVA, teníem garantit un futur per a la dependència i, per primera vegada, es reconeixia el pes de la Comunitat en preveure una inversió d'acord amb el nostre pes poblacional", ha remarcat.

Mata ha advertit que no es pot "consentir que es repetisca aquesta derrota", perquè el País Valencià "necessita que aquesta Espanya de la diversitat, de la pluralitat i del benestar tinga una mirada progressista sòlida i amb visió de futur".

"El 'president' Ximo Puig i les forces del Botànic tenen un compromís de lleialtat amb l'Espanya progressista", ha indicat, abans de subratllar: "Com més necessitem aquesta Espanya progressista, més disposats a col·laborar en la seua configuració estem". "L'únic repte ara ha de ser articular una Espanya progressista amb un govern progressista", ha conclòs.

next