El PSPV respon a Bonig que el feminisme "no passa per oferir governs a qui blanqueja el masclisme"

La secretària d'Igualtat socialista acusa el PP de "dependre" de Vox, un partit que "vol carregar-se la Llei d'Igualtat"
11 maig 2019 19:57h
Peris ressalta que al feminisme "cal escoltar-lo, no atacar-lo". / INMA CABALLER-LES CORTS

VALÈNCIA. La secretària d'Igualtat del PSPV, Rosa Peris, ha assenyalat que el PPCV "s'oblida que parlar de fals feminisme és reivindicar la igualtat de la dona mentre s'ofereixen governs de coalició amb aquells que ataquen els drets i llibertats de les dones", ha dit en referència a l'entesa postelectoral que es va produir a Andalusia entre Ciutadans i el PP amb el suport de Vox. Un acord al qual els candidats populars no han tancat la porta en aquestes campanyes electorals.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha retret aquest dissabte l'"actitud" del president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, "d'utilitzar la defensa dels drets dels dones en benefici propi i per a arraconar el PP". "Aquest fals feminisme el combatrem tots els dies", ha assegurat la dirigent 'popular'.

En resposta, la socialista ha remarcat en un comunicat que la "lluita per la igualtat de les dones mai pot passar per oferir governs de coalició ni cap tipus d'acord amb aquells que ataquen els seus drets i llibertats i continuen blanquejant el masclisme".

"És increïble que hi haja els qui continuen negant el terrorisme masclista, però sobretot, és increïble que hi haja forces considerades democràtiques i amb sentit d'Estat que no descarten pactar amb ells", ha indicat Peris, al mateix temps que ha criticat que el PP no haja demanat a Vox que abandone les "pitjors tesis del masclisme ni tan sols quan Pablo Casado li va oferir un govern en coalició".

El PP, ha asseverat, "continua depenent d'un partit que vol eliminar la Llei d'Igualtat i que nega la lluita contra la violència de gènere". Ha indicat que "mentre els socialistes valencians signen i es comprometen a donar suport a totes les reivindicacions del moviment feminista, el PP es dedica a oferir governs de coalició a l'extrema dreta".

"Al moviment feminista cal escoltar-lo, acompanyar-lo i comprometre's amb les seues reivindicacions, no atacar-lo ni amenaçar-lo ni desprestigiar-lo, aquesta és la diferència entre els qui estan per la igualtat d'homes i dones i els qui no", ha conclòs.

next