El recompte a Villena dona un diputat més al PSPV i produeix un empat amb el PPCV a la Diputació d'Alacant

Els dos partits obtenen 14 representants cadascun, de manera que les dues actes aconseguides per Ciutadans seran determinants per a triar el president de la corporació
29 maig 2019 17:03h
Els populars es plantegen reclamar quatre paperetes, uns vots que no variarien el resultat final d'aquest recompte manual. / EFE

VALÈNCIA. El recompte dels 36.462 vots dels huit municipis del partit judicial de Villena ha atorgat al PSPV l'acta d'aquesta zona en la Diputació d'Alacant, amb la qual cosa els socialistes i els populars empaten a 14 diputats.

Fonts del PPCV han informat a EFE que el recompte ha llançat un avantatge per als socialistes de 22 vots, encara que el PPCV es planteja reclamar 4 paperetes que, en tot cas, no variarien el resultat final.

D'aquesta manera, tots dos partits empaten a 14 diputats i, previsiblement, necessitaran els 2 que ha aconseguit Ciutadans (Cs) per a la majoria que necessiten per a aconseguir la Presidència de la corporació, en una cambra amb 31 diputats.

L'escrutini definitiu dels sufragis emesos en les 96 meses electorals repartides per Beneixama, Biar, Camp de Mirra, la Canyada, Castalla, Onil, Saix i Villena ha començat poc després de les 10 hores en la Junta Electoral de Zona, a Villena, i s'ha prolongat durant diverses hores.

A partir d'aquest moment –en el qual ha conclòs el denominat 'acte d'escrutini'–, s'obri un termini de 24 hores per a possibles recursos –el PPCV podria reclamar 4 vots– i també hi hauria l'opció de presentar un recurs contenciós electoral davant de la proclamació oficial dels diputats.

En el recompte de hui han participat apoderats de tots dos partits per a comprovar si les sumes eren les correctes i si hi havia possibles paperetes nul·les, ja que el resultat provisional del passat diumenge va llançar un lleuger avantatge per als socialistes de solament 21 paperetes respecte al PPCV. Aquest xicotet avantatge finalment ha augmentat en un sufragi.

D'aquesta manera, el PSPV resulta el partit més votat i es fa amb l'únic diputat adscrit a aquest partit judicial electoral, que podria ser determinant per a saber quin partit dirigeix la Diputació d'Alacant el pròxim mandat. L'empat a 14 actes entre socialistes i populars converteix Ciutadans (Cs) en determinant, ja que els dos diputats de la formació faran declinar la Presidència cap al PP o cap al PSPV.

Cal recordar que Ciutadans en tindrà dos diputats, un més que el 2015, i que Compromís en perd dos: tindrà un enfront dels tres del passat mandat. A més, el president de la Diputació d'Alacant en funcions, César Sánchez, del PP, va anunciar aquest dimarts al comité executiu del partit que renunciava a optar a ser reelegit en el càrrec.

D'un total de 36.462 vots emesos, el PSPV va obtindre provisionalment el passat diumenge en les eleccions municipals del partit judicial de Villena un total de 10.309 sufragis per 10.288 del PPCV. Dels huit municipis, els socialistes van rebre més vots que els populars a Beneixama –618 per 327–, a Castalla –794 per 674– i a Onil –2.345 per 747–. El PPCV va obtindre més suport a Biar –1.059 per 561–; al Camp de Mirra –197 per 123–, a la Canyada –462 per 40–; a Saix –1.769 per 1.325–, i a Villena –5.053 per 4.503–.

next