El rei emèrit Joan Carles I es retirarà de la vida pública el 2 de juny

Casa Reial ha comunicat la decisió del monarca, que no participarà en més actes públics
27 maig 2019 17:59h
El 2 de juny es compleixen cinc anys de l'abdicació de Joan Carles I. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El rei emèrit Joan Carles I es retirarà de la vida pública el 2 de juny. El monarca ha traslladat aquest dilluns al seu successor, el rei Felip VI, la voluntat de deixar tota activitat pública a partir del pròxim diumenge, segons ha fet públic la Casa Reial en un comunicat.

A partir del proper diumenge, Joan Carles I cessarà la seua activitat pública i la data coincideix amb el dia que el monarca emèrit va anunciar la seua abdicació de la Corona espanyola en favor del seu fill, Felip VI. Una decisió presa després que la imatge pública de Joan Carles I es vera molt deteriorada per algunes polèmiques com la cacera d'elefants a Botswana.

En una carta que Joan Carles I ha enviat al seu fill, el rei emèrit explica que durant aquests cinc anys ha desenvolupat activitats institucionals "amb el mateix afany de servei a Espanya i a la Corona" que va "inspirar" el seu regnat, però que "ha arribat el moment de passar una nova pàgina" de la seua vida i de "completar" la retirada de la vida pública.

El rei emèrit assegura que la decisió l'ha pres després d'haver-la "madurat" durant un any i ha fet el pas durant la celebració del 40é aniversari de la Constitució. En el comunicat, el rei emèrit recorda que aquell va ser un acte que li va fer evocar "amb orgull i admiració" el record de "tantes persones" que van contribuir a "fer possible" la transició política i a "renovar" el seu sentiment de "gratitud permanent" cap al poble espanyol, "veritable artífex i principal protagonista d'aquella transcendental etapa" de la història recent espanyola.

Finalment, el rei emèrit expressa al seu fill "amb una ferma i meditada convicció" la "voluntat i desig" de fer aquest pas i deixar de desenvolupar activitats institucionals a partir del 2 de juny.

next