El riu Segura es desborda a Oriola i obliga a desallotjar barris i pedanies

Les fortes pluges han fet que l'aigua supere el cabal del llit del riu que travessa la capital del Baix Segura. Les inundacions no han causat danys personals però sí molts materials
13 setembre 2019 09:23h
Els accessos a Oriola estan tallats per l'acumulació d'aigua en les carreteres. / MORELL / EFE

ALACANT. El riu Segura ha començat a desbordar-se al seu pas per la localitat d'Oriola (el Baix Segura) a causa de les intentes tempestes que estan descarregant a tota la comarca, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) al seu compte oficial de Twitter.

Concretament, l'aigua ha superat el cabal del riu a la zona del pont del Rei i del barri de San Pedro. També en les pedanies de Los Desamparados i Las Norias s'ha desbordat el riu.

La Policia Local d'Oriola ha fet un comunicat d'urgència a les xarxes socials on informa que es necessari evacuar la zona de Los tres puentes i d'El Arenal, així com les zones properes, ja que el canal de Reguerón –situat a la Regió de Múrcia– podria trencar en qualsevol moment. El cos policial també ha demanat als veïns que tinguen doble altura en la vivenda i no puguen eixir que pugen dalt. 

La Policia Local d'Oriola ha ordenat l'evacuació cap a les 08.30 hores de les zones conegudes com les sénies, la zona de 'los Martínez' i zones pròximes.

Tant des del Centre de Coordinació d'Emergències com des de l'Ajuntament es recorda que s'ha d'evitar els desplaçaments pel municipi, ja que múltiples carrers estan inundats i són intransitables, així com per les carreteres de la localitat.

De moment, en la zona, segons informa el servei de Climatologia de la Universitat d'Alacant, han caigut a la ciutat del Baix Segura més de 250 litres per metre quadrat en el que portem de divendres.

Les pluges estan caient de forma torrencial a primera hora d'aquest divendres en algunes localitats del Baix Segura entre el Pilar de la Foradada i Oriola, on s'han registrat fins a 30 litres en l'última hora i un acumulat de 120,6 itres en les últimes sis i la intensitat va a més, segons l'Aemet.

Aquest dijous la Generalitat Valenciana i la delegació del govern espanyol al País Valencià van sol·licitar la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a la comarca del Baix Segura. Ara, l'Exèrcit de Terra ha sigut mobilitzat amb embarcacions i neoprens a la demarcació d'Alacant i, especialment, a aquesta zona. 

Respecte als efectius de la Guàrdia Civil, s'ha mobilitzat tot el personal disponible dels grups Rural de Seguretat de València, de Rescat de Muntanya i Subaquàtic, i ara estan en marxa reforços de Saragossa i Madrid.

Pel que fa a la Policia Nacional, al personal de la Unitat de Prevenció i Reacció que ja estava treballant aquest dijous, se sumen efectius de la Unitat d'Intervenció (UIP) d'Alacant i d'altres demarcacions. Paral·lelament, s'han sol·licitat més helicòpters de rescat per a ajudar si hi haguera persones atrapades. 

next