El Rototom Sunsplash transforma el centre penitenciari d'Albocàsser en un estudi de gravació per a reclusos

L'objectiu és que els participants ajuden a gravar els concerts amb els quals el festival de reggae traslladarà l'essència de la seua edició 'Stand up for Earth' a l'interior de la presó 
5 juliol 2019 18:11h
La pràctica del curs pivotarà sobre la simulació d'un esdeveniment a gran escala. / LUCA D'AGOSTINO, ROTOTOM

CASTELLÓ DE LA PLANA. El Rototom Sunsplash, a través de la seua Associació Cultural Exodus, aprofundeix en la col·laboració amb el centre penitenciari d'Albocàsser (l'Alt Maestrat) i amplia la gamma d'activitats adreçades a la població reclusa amb un curs de so i enregistrament en una sessió doble que es marca com a repte la realització i enregistrament d'un concert.

El taller pràctic, que arrancarà aquest dilluns i continuarà dimarts, estarà impartit pel professor de SAE Institute Madrid –una de les delegacions amb les quals compta aquesta macroinstitució educativa sobre mitjans creatius fundada el 1976 i amb més de 50 campus en els cinc continents– Álvaro Flores. El taller va adreçat a interns del centre i als monitors que coordinen les activitats culturals al centre Castelló I, a més de a professionals de l'àrea d'educació.

L'objectiu és que els participants puguen aprofitar el que han aprés per a aprofundir en l'aspecte més pràctic a l'hora d'organitzar, realitzar i gravar un concert. A més, busca millorar la qualitat de l'àudio dels espectacles musicals que es desenvolupen al centre i que s'impliquen en la seua preparació.

La pràctica del curs pivotarà sobre la simulació d'un esdeveniment a gran escala, amb l'enregistrament de l'actuació del grup flamenc i del cor amb els quals compta el centre penitenciari d'Albocàsser.

D'altra banda, la part teòrica prèvia abordarà aspectes com la sonorització d'esdeveniments en xicotetes sales; el funcionament de la taula de mescles; la col·locació de micròfons i els instruments musicals; la realització de proves de so, o les diferents formes d'enregistrament –en ordinador o amb gravador extern–.

Una vegada acabada la formació, l'objectiu és traslladar allò aprés a un macroesdeveniment com el Rototom Sunsplash i aconseguir que els participants ajuden a gravar els concerts amb els quals el festival reggae traslladarà l'essència de la seua edició 'Stand up for Earth' a l'interior dels murs de la presó l'agost vinent.

next