El secretari general de Podem, Antonio Estañ, dimiteix i deixa el partit en mans d'una gestora

Estañ ja va anunciar el passat juliol que no es presentaria a la reelecció en la III Assemblea Ciutadana, que va quedar postergada sense data degut a la repetició electoral
18 novembre 2019 12:40h
Podem va anunciar al juliol que no revalidaria el càrrec. / EP

VALÈNCIA. El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha dimitit del seu càrrec aquest dilluns, tal com ha avançat eldiario.es. La renúncia força el partit a convocar una gestora que se n'ocupe fins que la formació esculla un nou lideratge. 

Estañ ja va anunciar el passat juliol que no concorreria per a revalidar el càrrec en la III Assemblea Ciutadana de Podem, fins ara sense data propera. És en aquest organisme on les bases del partit hauran d'escollir la pròxima persona que ocupe la Secretaria General.

L'equip tècnic que s'encarregarà de la gestora, segons un comunicat de l'executiva del partit, estarà format per Lidia Montero, Anabel Mateu, Naiara Davó, Pilar Lima, Angela Ballester, Pau Sanz i Pau Vivas. 

Una renúncia anunciada al juliol

Segons fonts properes a Estañ, el líder morat ha esperat el pacte de govern entre el PSOE i Unides Podem perquè l'executiu espanyol estiguera segellat a l'hora de comunicar la renúncia. 

Fins ara, la celebració de l'Assemblea per a decidir la successió al capdavant del partit ha quedat postergada degut a les successives convocatòries electorals, ja que en un principi havia de tindre lloc a l'octubre. Segons els estatuts del partit, no caldria realitzar-la fins l'any vinent, però en la formació ja van afirmar que volien "adaptar el temps orgànic al temps polític". 

La favorita per a succeir Estañ, tot i que no s'ha postulat de manera oficial, és la secretària general de la formació morada a Alcoi i síndica a les Corts, Naiara Davó. El vicepresident segon del Consell per Podem, Rubén Martínez Dalmau, ja va anunciar el seu suport a Davó en una entrevista a aquest mitjà. 

La formació pretén que la gestora que prendrà ara la direcció del partit estiga formada per representants valencians que representen els diferents vessants al seu si. 

next