El sindicat USO sospita que Ryanair "va més enllà" dels serveis mínims i "imposa més vols" a pesar de la vaga 

La formació sindical denuncia que l'empresa tancarà bases i acomiadarà treballadors malgrat que "té beneficis de més d'un bilió d'euros a l'any"
1 setembre 2019 18:58h
La vaga s'estendrà durant tot el mes de setembre. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El sindicat Unió Sindical Obrera (USO) de Ryanair, amb motiu de la primera jornada de vaga de tripulants de cabina de l'aerolínia, ha denunciat que tenen la sospita que la companyia no compleix amb els serveis mínims imposats pel Ministeri de Foment i "va més enllà, imposant més vols dels que toquen".

Així ho ha manifestat el portaveu d'Unió Sindical Obrera Ryanair en la base de València, Joao Oliveira, en una compareixença aquest diumenge a l'aeroport de Manises per a informar sobre el transcurs de la primera jornada de vaga, convocada arran del tancament de les bases de la companyia a Tenerife, Gran Canària, Lanzarote i Girona.

El dirigent sindical ha expressat que des del sindicat tenen "la sospita" que la companyia "va més enllà" dels serveis mínims i "imposa més vols dels que toquen" i ha anunciat que una vegada "recapten més informació i proves que això és així i no només una sospita procediran a prendre les mesures legals adequades".

En aquest sentit, ha explicat que l'anunci del tancament de les bases de la companyia suposarà acomiadaments col·lectius, "ja que l'aerolínia ha descartat trasllats de persones a altres bases del territori nacional".

"No s'entén que una companyia que té beneficis de més d'un bilió d'euros a l'any tanque aquestes bases per motius econòmics", ha criticat.

Serveis mínims molt elevats

El representant del col·lectiu de treballadors ha denunciat que les taxes de serveis mínims imposades per Foment "són molt elevades" i "no donen gran marge de maniobra". Per això, ha anunciat que els tripulants de cabina han adoptat la mesura "simbòlica" com a acció de protesta de limitar al màxim les vendes a bord –begudes i consumicions.

"Només estem obligats a servir a passatgers amb nens, diabètics i aquells amb necessitats especials", ha assegurat el portaveu sindical.

Amb motiu dels aturs, Foment ha establert el 100% de serveis mínims en els vols amb destinació les illes Balears i les illes Canàries i entre un 35% i un 60% segons el recorregut en la resta de trajectes, la qual cosa ocasionarà la cancel·lació de sis vols aquest diumenge i huit el dilluns, ha recordat. No obstant això, aquest diumenge cap vol s'ha vist afectat en els aeroports valencians per les aturades convocades.

Les jornades de vaga se celebraran els dies 1 i 2 de setembre i s'estendran a tots els divendres i diumenges fins a final de mes, moment en què també se sumarà a les aturades el col·lectiu de pilots.

next