El Tancat de la Pipa suma més de 600 aus mortes i 88 de malaltes a causa del brot de botulisme

El passat 17 de juliol es van identificar els primers símptomes d'aquesta patologia, que ha afectat 21 espècies del paratge 
6 agost 2019 17:05h
Els ocells malalts són traslladats al Centre de recuperació de Fauna La Granja del Saler. / EFE ARXIU

VALÈNCIA. El brot de botulisme aviari detectat el passat 17 de juliol al Tancat de la Pipa, al parc natural de l'Albufera de València, ha deixat fins a aquest dimarts un total de 605 ocells morts i 88 de malalts. En total, s'han vist afectades 21 espècies.

Segons les dades de SEO/Birdlife, organització que gestiona junt amb Acció Ecologista Agró aquest espai natural, la majoria d'ocells morts són exemplars d'ànec collverd o ànec reial, que és l'espècie més abundant en aquest paratge. 

També s'han recollit, però en menor mesura, cadàvers de camallarga, garsa blanca, martinet menut, xarxet comú, escórpora comuna o ànec becvermell, que han sigut incinerats perquè no puguen propagar la malaltia.

D'altra banda, els ocells malalts són traslladats al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler per a ser tractats. La majoria són exemplars d'ànec collverd i de garsa blanca.

El passat 24 de juliol, les associacions ecologistes van decidir secar durant tot aquest estiu el paratge per a intentar erradicar la malaltia aviària.

next