El temporal deixa la major quantitat de pluja al Mondúber amb 238,7 litres per metre quadrat a la Drova

Les precipitacions han sigut molt fortes a les comarques del sud
3 desembre 2019 11:59h
Per darrere, se situa la localitat de Barx, amb 219,4 litres per metre quadrat.

VALÈNCIA (EP). El temporal que es registra des d'aquest dilluns sobre la costa i part de l'interior del País Valencià ha deixat la major quantitat de precipitacions a la comarca de la Safor i, en concret, en la zona del Mondúber, amb fins a 238,7 litres per metre quadrat acumulats en la Drova, segons informa la delegació territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). 

Per darrere, se situa la localitat de Barx, amb 219,4 litres per metre quadrat, mentre que en zones planes i en les platges de la comarca se superen els 100 litres per metre quadrat.

Les precipitacions han tingut intensitat forta o molt forta a la demarcació d'Alacant, acompanyades de tempesta, i van cessar al voltant de les 2.00 hores a la comarca del Baix Segura, la més afectada per la DANA del passat mes de desembre. Així, després de les intenses pluges de la nit ha començat el dia amb pluges febles, disperses per punts del litoral de la demarcació de València i del nord de la d'Alacant.

El sistema convectiu s'està desplaçant pel litoral Mediterrani de nord a sud, en concret, des de les comarques del sud a última hora de la nit del dilluns fins a Almeria al matí. En la mar, es registrava a primera hora del dia una forta maror en el litoral nord, amb ones que no superen els dos metres, i mar gruixuda en el sud, amb altura d'ones que s'acosten als tres metres.

El telèfon d'Emergències 112 GVA ha rebut de moment un total de 211 telefonades per 155 incidents a Alacant; 321 telefonades i 223 incidents a la demarcació de València, i 38 i 31 incidents a la de Castelló, segons informa aquest servei.

next