El temporal obliga a decretar l'emergència per inundacions a la Vall d'Albaida

Ontinyent ha acumulat en poques hores quasi 300 litres per metre quadrat, un registre històric des que hi ha dades
12 setembre 2019 11:20h
Imatge del riu Clariano desbordat al seu pas per Ontinyent. / EFE

VALÈNCIA. El temporal de pluges que ha acumulat més de 300 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores en algunes localitats com Ontinyent ha obligat a establir l'emergència situació zero per risc d'inundacions a la comarca de la Vall d'Albaida. En aquesta comarca, un dels municipis més afectats és Ontinyent, on s'ha desbordat el riu Clariano i s'ha hagut de desallotjar els veïns del barri de Cantereria.

La situació d'emergència 0 decretada a la Vall d'Albaida s'estableix quan les dades meteorològiques i hidrològiques indiquen la imminència d'inundacions amb risc per a les persones i béns.

La ciutat d'Ontinyent ha acumulat 297 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, la major quantitat de pluja registrada al municipi des que el 1917 es començaren a recollir les dades pluviomètriques.

Com a conseqüència de la pluja i el desbordament del riu Clariano, els bombers han rescatat dues persones que havien quedat atrapades al barri de Cantereria. A Ontinyent han treballat fins a onze dotacions del Consorci de Bombers de València. Els bombers han rescatat una persona que havia quedat atrapada en un habitatge del qual ha caigut part del sostre, i una altra ha hagut de ser treta de la zona de l'escorxador, ha informat el Consorci de Bombers.

Al barri de Cantereria, que s'ha evacuat, treballen bombers dels parcs d'Ontinyent, Xàtiva, Paterna i Torrent, i voluntaris de Vallada i Paterna, en ser on més problemes s'estan produint per les pluges.

Més de 400 litres

En la comarca del Comtat, a la localitat de Beniarrés s'han superat ja els 400 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, segons Avamet.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va decretar l'avís nivell roig per fortes precipitacions des de les 00.00 hores de dijous i es prolongarà fins a les 12.00 hores del mateix dia al litoral de la Ribera Baixa, a la Safor, a la Marina Alta, a la Marina Baixa i a les comarques de l'interior de la demarcació d'Alacant.

En el cas de les comarques de l'Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura, l'avís nivell roig començarà a les 6.00 hores de la matinada de dijous i es prolongarà fins a les 6.00 hores de divendres.

next