El Tribunal Europeu de Drets Humans examinarà la demanda de Valtònyc contra l'Estat per vulnerar la seua llibertat d'expressió

Els magistrats d'Estrasburg diuen que l'estudi de la denúncia del raper no implica que siga acceptada a tràmit
12 març 2019 19:16h
El raper va denunciar l'Estat a l'octubre al·legant que s'havia vulnerat la seua llibertat d'expressió per la condemna de tres anys i mig pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. / NATÀLIA SEGURA-ACN 

BRUSSEL·LES. El Tribunal Europeu de Drets Humans ha comunicat a la defensa de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, que examinarà el seu cas, segons ha confirmat a l'ACN el seu advocat Gonzalo Boye.

Fonts del tribunal no han pogut refermar encara aquesta comunicació, però han negat que l'inici de l'estudi del cas implique que aquest s'haja admés a tràmit formalment. 

El raper va presentar la demanda al tribunal amb seu a Estrasburg a l'octubre al·legant que l'Estat havia vulnerat la seua llibertat d'expressió en condemnar-lo a tres anys i mig de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces.

Valtònyc actualment resideix a Brussel·les on s'enfronta a una ordre europea de detenció que continua a l'espera de la decisió dels tribunals belgues sobre l'extradició. El cas de la seua euroordre està paralitzat al Tribunal d'Apel·lació de Gant, que està pendent de la resolució d'una pregunta prejudicial enviada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l'aplicació la llei estatal sobre enaltiment del terrorisme a l'hora d'avaluar com s'implementa l'euroordre.

next