Les eleccions als consells escolars se celebraran el 21 de novembre

Les votacions es realitzaran en 2.182 centres escolars que imparteixen des del segon cicle d'Infantil fins a ensenyaments superiors no universitaris
1 octubre 2019 12:47h
Les votacions es realitzaran als centres educatius el dijous 21 de novembre

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat el calendari electoral per a renovar els consells escolars. Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les diferents comunitats educatives dels centres estan convocades a participar el pròxim 21 de novembre en les eleccions per a la renovació i constitució dels consells escolars dels centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics.

Aquesta convocatòria mobilitza, entre alumnat, pares i mares, professorat, personal d'atenció educativa complementària i personal administratiu i de serveis (PAS), al voltant 1,7 milions de valencians relacionats amb els distints centres educatius.

Amb el lema 'Fem que l'educació sume en participació', el 21 de setembre s'instal·laran urnes en 2.182 centres doncents, ja que aquestes eleccions engloben des del segon cicle d'Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional fins als ensenyaments de règim especial i educació de persones adultes, així com les escoles infantils de primer cicle de titularitat pública. Per comarques, són 756 centres docents d'Alacant, 292 de Castelló i 1.134 de València.

Aquest procés "representa una oportunitat per a tota la comunitat educativa d'implicar-se i participar en la vida del centre docent, ja que el consell escolar és un òrgan de govern autònom de cada centre, elegit democràticament, amb gran capacitat de decisió", assenyala la Conselleria en un comunicat. Per això, des de la Conselleria d'Educació es vol "animar tots els i les docents, les famílies, l'alumnat, el PAS i el personal d'atenció educativa complementària a participar en el procés electoral del seu consell escolar, a intervindre com a persones elegibles i electores i a anar a votar el pròxim 21 de novembre", tal com ha assegurat la directora general d'Innovació i Ordenació Educativa, Margarida Castellano.

El calendari electoral

El 14 d'octubre acaba el termini per a constituir les juntes electorals de centre, que són les que fixen el termini d'admissió de candidatures dels diferents sectors. El 5 de novembre serà l'últim dia per a publicar les llistes provisionals de candidats, que seran definitives l'11 de novembre, una vegada s'esgote el termini perquè la junta electoral resolga les possibles reclamacions.

La campanya transcorrerà des de l'endemà de la publicació de la llista definitiva de les persones candidates fins a dos dies lectius abans de la data de realització de les eleccions, i en cap cas durarà menys de 5 dies lectius. El dia lectiu anterior a la realització de les eleccions serà jornada de reflexió i no podran dur-se a terme actes de propaganda electoral.

Una vegada celebrades les eleccions al consell escolar del 21 de novembre, les juntes electorals de cada centre tindran de termini fins al 29 de novembre per a proclamar els candidats electes. El període per a dur a terme les sessions constitutives dels nous o renovats consells escolars acaba el 13 de desembre.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next