Segueix en directe el resultat de les eleccions

Consulta els resultats dels comicis autonòmics valencians i les eleccions generals
/
28 abril 2019 19:51h

ELECCIONS AUTONÒMIQUES. Amb més del 72,18% escrutat, el Botànic tornaria a governar la Generalitat. Així, en aquests moments la suma del PSPV (27), Compromís (16) i Unides Podem-EUPV (8) dona 51 escons. La majoria està en els 50 escons.

D'altra banda, pel que fa al bloc de la dreta, el PPCV tindria 20 escons; Ciutadans, 18, i Vox, 10.

Consulta ací, municipi a municipi, el mapa amb els resultats de les eleccions autonòmiques.

ELECCIONS GENERALS.  El PSOE és el guanyador de les eleccions generals. Amb més del 95% del vot escrutat, el partit de Pedro Sánchez ha aconseguit una àmplia majoria que no li permetrà, però, governar en solitari. Els socialistes, que passen de 84 a 123 diputats, doblen quasi en escons el Partit Popular però necessitaran pactar per a aconseguir formar govern.

Les dretes es queden molt lluny d'un hipotètic govern conservador. El PP, que s'erigeix com la primera opció de la dreta, aconsegueix 65 diputats. Ciutadans, 57; i Vox, 24. Amb aquestes dades, el bloc de la dreta suma 146 escons.

Pel que fa al pacte a l'esquerra del PSOE, Sánchez podria sumar per a ser investit president els vots d'Unides Podem, que aconsegueix 35 escons; els d'En comú Podem-Guanyem, que en suma, 7, i els dels nacionalistes del PNB, que trauen 6 diputats. Compromís, que baixa tres diputats respecte a les eleccions del 2016, obté un diputat per València, que es pot comptabilitzar en el bloc d'esquerres.

El paper dels independentistes catalans serà clau en la configuració del futur govern, ja que Sánchez necessita, almenys, la seua abstenció per a ser investit president. Esquerra Republicana obté 15 diputats i Junts per Catalunya, 7. Al País Basc guanya les eleccions el PNB, amb 6 escons i Bildu aconsegueix 4 diputats. 


next