Els 7.291 treballadors de Ford voten aquest dilluns els representants sindicals

UGT acudeix a les eleccions amb la intenció de revalidar la majoria absoluta en la planta per cinquena vegada consecutiva
17 febrer 2019 18:01h
Les votacions se celebraran a partir de les 10 del matí del dilluns i finalitzaran a la 01.00 del dimarts. / EFE

VALÈNCIA. Els 7.291 treballadors de Ford Almussafes voten aquest dilluns els seus representants sindicals en el Comité d'Empresa, amb 35 delegats, dos menys que en les anteriors eleccions a causa de la reducció del cens en més d'un miler d'ocupats.

Les votacions se celebraran a partir de les 10 del matí de dilluns i finalitzaran a la 01.00 de dimarts i per a això s'instal·laran 24 taules electorals distribuïdes per totes les plantes, han informat a Efe fonts sindicals.

En aquestos moments la distribució de la representació sindical en el Comité d'Empresa és la següent: UGT manté la majoria amb 25 delegats, STM compta amb cinc delegats, CCOO amb quatre i CGT amb tres. 

El procés electoral va començar el 16 de gener amb l'exposició del cens i el dia 24 es va fer la publicació definitiva del cens d'electors i el nombre de representants; el 25 de gener es va obrir el termini per a la presentació de candidatures, que es van proclamar el 8 de febrer.

UGT acudeix a les eleccions amb la intenció de revalidar la seua majoria absoluta en la planta per cinquena vegada consecutiva i precisament el secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, ha exposat aquesta setmana el compromís de l'organització amb el futur de la factoria i ha lloat la labor desenvolupada per la secció sindical, liderada per Carlos Faubel i la seua capacitat de negociació.

Entre els últims acords aconseguits per aquest sindicat estan les condicions de l'expedient de regulació temporal d'ocupació que s'ha aplicat en els últims mesos i la signatura de l'Acord de Competitivitat "Horitzó 2020" al febrer de 2018 -que també va subscriure CCOO- , que garantia l'estabilitat de la plantilla i preveia, entre altres aspectes, un increment salarial i de les hores extraordinàries, un pla de previsió per a la jubilació, permisos retribuïts i un pla de desenvolupament personal.

El STM, la candidatura que l'encapçala Paco González, ha indicat que la plantilla necessita un canvi després de 16 anys de majoria absoluta d'UGT i d'una última dècada de "retallades laborals, econòmics i socials".

Per a la llista de CCOO, que encapçala José Miguel Arocas, és el moment de canviar la correlació de forces per a reforçar el paper d'aquest sindicat en la planta d'Almussafes. 

La CGT, la candidatura que lidera Sergio Ponce, acusa el sindicalisme servil a la direcció de la pèrdua de millores salarials, menjadors, plusos, descansos, quinquennis i ajudes socials.

Aquestes eleccions se celebren en el marc del pla de reestructuració de Ford Europa, la direcció de la qual ja ha anunciat mesures per a la planta de Bordeus (França), de Saarlouis (Alemanya), de Rússia i del Regne Unit, i el Comité considera que la planta valenciana no quedarà fora dels ajustos.

next