Els bars de l'entorn de la plaça de l'Ajuntament de València podran traure terrasses l'últim dia de Falles

Els locals podran muntar les taules a l'exterior tan sols de 15h a 20h, una mesura que mai havia sigut recollida en el ban faller 
7 novembre 2019 17:48h
Els locals només podran traure la terrassa el 19 de març. / EP

VALÈNCIA (EP). Els locals d'hostaleria de l'entorn de la plaça de l'Ajuntament de València podran instal·lar terrasses el dijous 19 de març del 2020, últim dia de Falles i festiu de sant Josep. Es tracta d'una novetat que no havia recollit mai el ban faller.

Segons han acordat la Policia Local i la Federació d'Hostaleria de València, la instal·lació de terrasses estarà autoritzada aquest dia de 15h a 20h en les vies lliures d'obstacles situades als voltants de la plaça.

En concret, els carrers on es podran traure terrasses en aquest horari són carrer de Correus, avinguda del Marqués de Sotelo, carrer del Convent de Santa Clara, carrer de Ribera i carrer de Sant Pau, detalla l'Ajuntament de València en un comunicat.

Davant el "gran esforç policial", les vies lliures d'obstacles autoritzades han de quedar totalment buidades dues hores abans de l'inici de la cremà de la falla infantil de la plaça de l'Ajuntament.

Si alguna terrassa incompleix l'horari de recollida, en la següent edició de Falles no s'autoritzarà el 19 de març la instal·lació de cap d'elles. En qualsevol cas, un camió dels serveis centrals tècnics donarà suport al dispositiu policial davant algun incompliment.

Amb aquest acord, el govern local pretén afavorir la promoció econòmica de València i "continuar garantint la seguretat de les persones". El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha demanat responsabilitat als hostalers i ha destacat que estan "molt satisfets" amb la mesura. En la reunió també ha participat l'edil d'Hisenda, Ramón Vilar.

Al marge de les terrasses, la Policia Local i la Federació d'Hostaleria han acordat que els bars s'impliquen en la "lluita" contra el consum de begudes alcohòliques a la plaça de l'Ajuntament durant la celebració de les mascletaes

next