Els cent anys d'història del València CF arriben a la xicoteta pantalla aquest diumenge

À Punt estrena una sèrie documental amb entrevistes a jugadors i llegendes del club i imatges exclusives de l'equip
10 maig 2019 12:40h
La sèrie documental consta de huit capítols que s'estrenen aquest diumenge 12 de maig. / EFE

VALÈNCIA. La història del València Club de Futbol com mai s'havia explicat abans. Segons explica À Punt en un comunicat, la televisió pública valenciana oferirà a partir d'aquest diumenge a les 22.00 hores la sèrie documental Ara fa cent anys, preparada amb motiu del centenari del club xe. La sèrie està conformada per huit capítols que inclouen imatges, moltes d'elles inèdites, provinents del NO-DO, de l'arxiu de Radiotelevisió Espanyola, de col·leccions particulars, de Canal 9 i de la Filmoteca Valenciana.

Els capítols inclouen "més de cent entrevistes, declaracions en exclusiva de llegendes com ara Roberto Gil, Pep Claramunt, Mario Alberto Kempes, Ricardo Arias, Fernando Gómez Colomer, Claudio Piojo López, Amedeo Carboni i Rafa Benítez, però també de protagonistes de l'actual equip, entre ells l'entrenador Marcelino i alguns dels jugadors del primer equip".

Altres mites del món del futbol com ara Vicente del Bosque, Jorge Valdano, Carles Rexach o el periodista José María García també hi han aportat els seus testimonis al voltant del València CF. Els documentals també recullen "les emocions, passions i il·lusions dels aficionats del València CF", assenyala el comunicat.

El documental també permetrà conéixer "aspectes desconeguts de figures mítiques i moments importants de la història valencianista. Per exemple, el fet que Pelé va estar a punt de ser fitxar pel València a finals dels anys 50. A més, els mateixos protagonistes reviuran moments estel·lars del seu pas pel València CF, com Ricardo Arias qui revela que va llançar el mític penal en la final de la Recopa del 80 perquè ningú més es va atrevir a fer-ho".

La sèrie documental analitza què significa el València CF en l'imaginari col·lectiu, en el seu vessant social i vertebrador, i com és el sentiment que es transmet de generació en generació. En cada capítol s'aborden diferents aspectes relacionats amb la història del València CF contats en primera persona pels protagonistes o per testimonis directes.

next