Els col·legis electorals valencians obrin amb normalitat

Alguns centres de votació han registrat xicotetes incidències que han retardat uns minuts el començament de la jornada electoral
26 maig 2019 10:26h
Més de 3,6 milions de valencians i valencianes estan cridats a participar en les eleccions municipals. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La immensa majoria de col·legis electorals valencians han obert les seues portes amb normalitat a les 09.00 hores. Aquest diumenge, 26 de maig, més de 3,6 milions de valencians estan cridats a les urnes per a triar els seus representants locals i europeus en una votació que, per primera vegada en 20 anys, aglutina els comicis municipals i europeus.

Segons les primeres dades, no s'han registrat incidents importants en l'obertura dels centres de votació. Sí que en alguns col·legis s'ha retardat uns minuts l'inici de les votacions perquè la constitució de les meses no estava acabada a les 09.00 hores o perquè faltaven paperetes d'alguna formació.

Així, quatre centres de la ciutat de València han registrat retards d'entre 15 i 25 minuts perquè faltaven paperetes o perquè s'ha tardat a col·locar el material. Per això, endarreriran el tancament els mateixos minuts.

Una altra incidència, però aquesta sense conseqüència, s'ha registrat al col·legi electoral Museu Municipal del Carme de Requena. Els membres de la taula han trobat bloquejada la porta d'entrada, ja que la clau estava posada al pany per dins. No obstant això, el problema s'ha solucionat a primera hora del matí i el centre ha obert a les 9.00 hores amb normalitat.

El dispositiu electoral d'aquest diumenge està format per 6.044 meses distribuïdes en 2.223 col·legis electorals. Per a poder exercir el seu dret al vot, la delegació del govern espanyol ha distribuït 15.295 urnes i 6.044 cabines de votació. A més, per a facilitar als membres de les meses la tasca de transmissió de dades, hi ha designats un total de 2.739 representants de l'Administració que disposaran de 2.311 tauletes electròniques.

El 26 de maig estan cridades a les urnes per als comicis europeus 3.733.822 persones; d'aquestes, 74.641 són estrangers residents a l'Estat i 109.444 són espanyols residents a l'estranger. El nombre d'electors al País Valencià per a les municipals ascendeix a 3.646.471, dels quals 96.734 són estrangers residents a l'Estat.

Segons ha informat en roda de premsa el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, el dispositiu especial organitzat per a aquesta jornada "està funcionant perfectament", amb 11.000 agents de les Forces i Cossos de Seguretat i amb tots els representants de l'Administració "exercint la seua labor".

next