Els diputats de Vox s'estrenen a les Corts jurant el càrrec "por Dios y por España"

José Luis Aguirre Larrauri ha sigut el primer diputat de la formació d'ultradreta que ha jurat el càrrec
16 maig 2019 11:16h
Els diputats de Vox han jurat el càrrec amb la Bíblia, un crucifix i un rosari en els escons. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Aquest dijous se celebra la constitució de la Mesa de les Corts i els 99 diputats de la X legislatura comencen a ocupar els seus seients a l'hemicicle i a jurar el càrrec.

Entre ells es troben els diputats de Vox, que juren "por Dios y por España" sobre una Bíblia que es van passant els uns als altres. A més de la Bíblia, els diputats de la formació d'ultradreta utilitzen també un crucifix i un estoig amb la imatge de la Mare de Déu. El primer a jurar el càrrec ha sigut el diputat José Luis Aguirre Larrauri.

Podeu llegir com ha sigut la sessió de constitució de les Corts de la X legislatura en el nostre minut a minut.

La diputada de Vox Ana Vega, que serà la portaveu del grup parlamentari, ha assegurat en la seua primera intervenció davant els mitjans de comunicació que han fet aquest jurament perquè són les seues "conviccions" enfront de les d'altres grups que, "lamentablement, tornen a segregar els espanyols". En eixe sentit, ha assenyalat que han escollit aquesta fórmula per a jurar els seus càrrecs "des de la llibertat" que també han exercit "altres grups polítics".

Així, ha criticat l'al·lusió al feminisme d'Unides Podem per a "separar homes i dones" o per "qüestions pels 'països valencians' per a tornar a dividir els espanyols entre comunitats autònomes, [qüestions] en què nosaltres evidentment no creiem perquè generen moltes desigualtats entre tots els espanyols".

Així mateix, ha lamentat que en el discurs de Vicent Soler, que ha presidit la Mesa d'Edat, "es torne novament a retrocedir al passat". En eixe sentit, ha denunciat que "no es pot estar constantment tornant a temps passats".

Per contra, ha afirmat que Vox vol "mirar al futur" per a complir els seus objectius, que "no són cap altre que treballar per a eliminar els xiringuitos lingüístics i ideològics, i eliminar la corrupció que està instaurada en les arrels de les nostres institucions".

De la mateixa manera, ha assenyalat que els diputats de Vox "estan ací" per a "treballar amb molta força pels valencians i els espanyols", ha postil·lat.

next