Els escriptors Josep Lluís Roig i Imma López guanyen el Premi Teodor Llorente de la Pobla de Vallbona

El guardó de novel·la negra de la localitat del Camp de Túria és el primer que es va crear dedicat al gènere al territori valencià
26 març 2019 13:45h
Les obres guanyadores de poesia i novel·la negra seran publicades per Vincle Editorial. / AJUNTAMENT DE LA POBLA DE VALLBONA

VALÈNCIA. Josep Lluís Roig Sala (Oliva, la Safor, 1867) s'ha emportat el Premi Literari Teodor Llorente en la modalitat de novel·la negra per l'obra Promeses que no podrem complir. El guardó està dotat amb 3.000 euros i la publicació del llibre es farà a través de l'editorial Vincle. Es tracta dels primers premis que s'han creat al País Valencià en la modalitat de novel·la negra, un fet que agraïa l'autor quan destacava que "es tracta d'un territori amb gran afició cap a aquest tipus d'escriptura i faltaven uns premis que la reconegueren".

En la modalitat de Poesia, la guanyadora ha sigut Immaculada López Pavia (Llanera de Ranes, la Costera, 1962), per l'obra Solsticis. El premi és de 2.000 euros i també es publicarà el llibre a través de l'editorial Vincle. A més de la dotació econòmica, la publicació dels llibres permetrà als autors donar a conéixer la seua obra, ja que els presentaran en la Fira de Llibre de València, la de la Pobla de Vallbona (el Camp de Túria) i en la d'altres ciutats ja confirmades, ha indicat el consistori en un comunicat.

Els Premis Literaris Teodor Llorente han experimentat enguany una transformació tant per la quantia dels premis com pel fet de convertir la Pobla de Vallbona en un referent de la novel·la negra valenciana. "Tot i la gran quantitat de llibres en novel·la negra editats a València, no existia cap premi específic per a aquesta modalitat literària", va destacar la regidora de Cultura, Beatriu Palmero, durant l'acte de lliurament dels guardons que va tindre lloc aquest passat cap de setmana a la localitat del Camp de Túria.

La cerimònia va comptar amb la presència del president de les Corts, Enric Morera, i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano. A més, per a finalitzar l'acte es va poder gaudir del concert de Pep Gimeno 'Botifarra' amb Veus des de la Memòria.

next