Els estats de la UE acorden "reforçar" els drets dels viatgers de tren

La mesura preveu "millorar la provisió d'informació" als usuaris i l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda
2 desembre 2019 19:43h
 L'acord incorpora una clàusula perquè les companyies ferroviàries no hagen de pagar indemnitzacions per retards causats per motius que no podrien haver evitat. / DANIEL GARCÍA-SALA

BRUSSEL·LES (ACN). Els estats de la Unió Europea han aprovat aquest dilluns la seua posició per a negociar amb l'Eurocambra una reforma per a "reforçar" els drets dels viatgers de tren, especialment per a aquells amb alguna discapacitat o mobilitat reduïda.

El text acordat "assegura una aplicació més uniforme de les normatives" i "millora la provisió d'informació" als viatgers, segons ha explicat el Consell a través d'un comunicat. L'acord del Consell també incorpora una clàusula perquè les companyies ferroviàries no hagen de pagar indemnitzacions per retards causats per motius que no podrien haver evitat, com per exemple catàstrofes naturals. Ara, el Consell i l'Eurocambra han de negociar el text final.

Després de participar en la reunió a Brussel·les, el ministre de Foment espanyol en funcions, José Luis Ábalos, ha assegurat que Espanya està "a favor" d'aproximar la regulació dels viatgers de tren als d'altres transports i, per tant, ha valorat positivament l'acord.

Segons Ábalos, la competència en el mercat del ferrocarril portarà "importants avantatges", com l'augment de l'oferta, la millora dels preus i un ús "més eficient" de la infraestructura. A més, el ministre de Foment en funcions també ha valorat positivament les mesures dirigides a millorar l'accessibilitat al transport de persones amb alguna discapacitat o mobilitat reduïda.

next