Els guardes de les Columbretes suspenen la vaga indefinida davant dels "acostaments" amb l'empresa

Tragsatec s'ha compromés a traslladar una proposta al Ministeri per a reconéixer la jornada efectiva diària i a posar per escrit el manteniment de les condicions laborals
3 agost 2019 12:10h
La vaga anava a iniciar-se aquest dissabte. / CGT

CASTELLÓ. Els guardes de la reserva marina de les Columbretes han anunciat la suspensió de la vaga indefinida que anaven a iniciar aquest dissabte davant els "acostaments amb l'empresa" i "a l'espera de la confirmació dels compromisos adquirits per part de la direcció durant les converses mantingudes".

La plantilla de treballadors de la reserva de les Columbretes tenia previst iniciar aquest dissabte una vaga indefinida després d'acabar sense acord l'acte de conciliació amb l'empresa Tragsatec. Exigeixen millores en la jornada laboral, la revisió dels contractes dels treballadors i el reconeixement de la categoria professional d'aquests.

En aquest context, els guardes han informat que, "després dels diversos contactes" entre la direcció de recursos humans i els representants del comité de vaga durant aquest divendres, els treballadors han acordat no iniciar la vaga indefinida programada, ha explicat CGT en un comunicat.

Així, els guardes han assenyalat que queden "a l'espera de la confirmació dels compromisos adquirits per part de la direcció durant les converses mantingudes".

Tragsatec, segons CGT, ha traslladat al comité de vaga que dimecres que ve, 7 d'agost, podrà confirmar els termes d'un possible acord que resolga les demandes plantejades pels treballadors de la reserva marina. "En el cas de confirmar-se, el comité de vaga desconvocaria immediatament dita vaga", ha avançat el sindicat.

Els compromisos de l'empresa serien, d'una banda, el trasllat d'una proposta que augmenta el reconeixement de la jornada efectiva diària a les illes al Ministeri i una tercera quinzena de descans anual.

D'altra banda, l'empresa es comprometria a la posada per escrit del manteniment de les condicions laborals dels treballadors de la guarderia marina al IV conveni col·lectiu del servei de brigades rurals d'emergència, servei de vigilància, manteniment i conservació en la reserva marina de les Columbretes i al servei de manteniment i protecció de la reserva marina de Tabarca, publicat en el DOCV de data 10 d'octubre de 2007. "Aquest últim punt ja ha estat acceptat", ha explicat CGT.

Els treballadors aspiren igualment a la conversió dels contractes eventuals en indefinits. "A més, se'ns ha traslladat per part de la direcció la seua voluntat d'iniciar un diàleg constructiu que canvie l'estat actual de les relacions laborals", ha indicat el sindicat.

CGT "confia que aquest acte de bona voluntat servisca per a trobar una solució negociada a la problemàtica existent en la reserva de les Columbretes i que l'empresa complisca els compromisos adquirits", ha conclòs.

next