Els lletrats del Congrés avalen la tramitació del decret del permís de paternitat aprovat pel govern espanyol

El PP i Ciudadanos van intentar aturar l'aprovació de la norma, que finalment entrarà en vigor el dia 1 d'abril
14 març 2019 12:51h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va acusar els grups de la dreta de fer "oposició als espanyols" i de ser "insolidaris" i "sectaris". / PXHERE

MADRID. Els lletrats del Congrés dels Diputats han donat llum verda a la tramitació del decret d'ampliació del permís de paternitat aprovat pel govern espanyol. Ho han fet en un informe ampliatori sol·licitat aquest dimecres per la Mesa a instàncies del PP i de Ciudadanos, que argumentaven que el decret no es podia tramitar perquè pretenia modificar una llei orgànica i, per tant, de rang superior. 

Fruit d'aquest intent de la dreta, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va acusar els dos grups de fer "oposició als espanyols" i de ser "insolidaris" i "sectaris". Els lletrats han dictat, finalment, que el decret es pot tramitar i, per tant, se sotmetrà al criteri de la pròxima Diputació Permanent, que previsiblement l'aprovarà amb el suport dels grups de la moció de censura. El decret entrarà en vigor el dia 1 d'abril, tal com consta al seu text.

next