Diari La Veu del País Valencià
Els llevats: microorganismes clau en la producció de cervesa

Posem la mà al foc i no ens cremem quan diem que la majoria de lectors d’aquest text, en dir-los la paraula cervesa, pensen en una terrassa d’algun bar predilecte acompanyada d’unes olives xacades al davant. En aquest vídeo, el biotecnòleg i especialista en tecnologia cervesera Miquel Pardo sacseja aquest imaginari col·lectiu atribuït a la cervesa i ens parla de metabolisme dels llevats. Aquests éssers són molt importants en la indústria alimentària. Més enllà de la producció de cervesa ,també ho són en la del pa o el vi, atesa la seua capacitat de dur a terme la fermentació alcohòlica.

Però, qualsevol soca de llevat pot ser òptima per a la producció de cervesa? Quines característiques ha de presentar un llevat per a ser emprat com a soca cervesera? Miquel ens parla sobre quins tipus de llevats trobem dins del món cerveser i per quin motiu s’empren uns i no d’altres en determinats estils de cervesa.

Miquel Pardo és biotecnòleg per la Universitat de València i màster en Begudes Fermentades, amb especialitat en tecnologia cervesera, per la Universitat Rovira i Virgili. Ha col·laborat amb diferents cerveseries tant a escala estatal com internacional i, actualment, dirigeix el local de cervesa artesana Olhöps Craft Beer Lab, a la ciutat de València, alhora que realitza un curs de Control de qualitat en cervesa, per la Oregon State University.

Comparteix

Icona de pantalla completa