Els negociadors de la Nau celebren dimecres i divendres noves reunions sobre el programa

Les negociacions no estaran tancades abans de la constitució de l'Ajuntament de València
11 juny 2019 16:55h
Divendres passat va tindre lloc "la primera presa de contacte" i dilluns es va celebrar una reunió amb "més contingut" sobre el programa de govern. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La comissió negociadora del nou govern de la Nau, l'executiu que conformaran a la ciutat de València Compromís i el PSPV, celebrarà dimecres i divendres noves reunions per a continuar treballant sobre el programa de govern, segons han informat a Europa Press fonts de la negociació.

Aquestes dues trobades seran la tercera i la quarta que es duen a terme per a conformar aquest executiu, a partir de la primera, celebrada divendres passat, com a "primera presa de contacte", i de la segona, amb "més contingut", que va tindre lloc ahir dilluns. L'objectiu de totes aquestes convocatòries és avançar en el seu "programa comú" per al pròxim mandat i definir d'aquesta manera el 'què' del procés negociador. 

Les reunions per a la conformació del nou executiu s'estan realitzant al Teatre Rialto de la ciutat. Aquest és el lloc en el qual es va celebrar, divendres passat, la primera reunió de la comissió que integren Compromís i el PSPV, i en el qual també es van entrevistar l'alcalde en funcions i candidat de la primera d'aquestes formacions a la reelecció, Joan Ribó, i la candidata socialista i regidora electa, Sandra Gómez, per primera vegada després del 26M i com a pas previ a les cites de la comissió negociadora.

Una vegada tancat el programa de govern, els equips negociadors de Compromís i PSPV aniran abordant en noves trobades qüestiones com el 'com', per a determinar l'estructura de l'executiu local, i posteriorment el 'qui', per a determinar les persones que estaran al capdavant de cada delegació.

Cap d'aquests dos partits ha establit data per a la finalització d'aquestes negociacions, de manera que no han d'estar tancades abans del pròxim dissabte dia 15, quan es constituirà la nova corporació local de l'Ajuntament de València després de les eleccions municipals del 26 de maig.

La reelecció de Joan Ribó com a primer edil està assegurada amb els vots dels regidors electes de Compromís, un total de deu, i amb els set del PSPV-PSOE. Les negociacions per a continuar avançant en la conformació del seu nou executiu continuarien així després de la constitució del consistori.

next