Els Premis Octubre no celebraran la gala de lliurament dels guardons com a protesta per la sentència de l'1-O

Els jurats sí que resoldran els premis de les diferents categories que conformen el prestigiós certamen literari
15 octubre 2019 13:59h
Foto d'arxiu del lliurament dels Premis Octubre corresponents a la 47a edició, on també es va reconéixer les famílies dels polítics independentistes empresonats. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'organització dels Premis Octubre ha anunciat que enguany no celebrarà la gala de lliurament del guardons en senyal de "protesta per la sentència que ha condemnat a altíssimes penes de presó els líders polítics i cívics catalans i en solidaritat amb els presos".

Segons explica l'organització del certamen literari –un dels més prestigiosos de narrativa, poesia i assaig en llengua catalana–, la decisió es pren "pel moment d'extrema gravetat" que es viu a Catalunya. En paraules de l'editor Eliseu Climent, els poders de l'Estat han adoptat "una deriva autoritària que ha conduït a tractar de resoldre jurídicament un conflicte que és polític i que s'hauria de gestionar per la via política".

Climent, que explica que es tracta d'una "mesura excepcional", assenyala que "no és moment de celebracions, sinó de mostrar la repulsa per aquesta decisió des del teixit cívic i cultural".

Tot i que no se celebrarà l'acte de lliurament del guardons previst inicialment per al 26 d'octubre al Palau de l'Exposició de València, sí que es resoldran els premis de la 48a edició.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next