Els preus augmenten un 0,1% al febrer

La cistella de la compra és un 1% més cara enguany que en el mateix mes de l'any 2018
13 març 2019 10:55h
Els aliments lideren el creixement dels preus. / EFE

VALÈNCIA. L'Índex de Preus de Consum al País Valencià ha augmentat un 0,1% durant el mes de febrer en comparació amb les dades registrades al gener, d'acord amb les dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La taxa interanual ha experimentat un increment de l'1%, mentre que enguany els preus han caigut un 1,1%. Al conjunt de l'estat espanyol, els preus van pujar un 0,2% al febrer en relació amb el mes anterior i va elevar una dècima la seua taxa interanual, fins a l'1,1%, segons les dades definitives de l'INE, que coincideixen amb els avançats a la fi del mes passat.

El mes de febrer el major augment es va produir en Transport, amb un creixement de l'1,4%; seguit de Comunicacions, amb un 0,6%; Oci i cultura i Hotels, cafés i restaurants, un 0,5%; Aliments i Begudes no alcohòliques i Begudes alcohòliques i Tabac, un 0,3%; i Parament, un 0,1%. Per contra, Vestit i Calçat va caure un 1,9%, Habitatge, un 1,5%; Medicina, un 0,6%, i Ensenyament, un 0,1%.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next