Els republicans inicien a Burjassot la campanya a les europees per a demanar el vot per a Ara Repúbliques

La formació representada per Guillem Agulló al País Valencià recorda que la coalició vol "reivindicar l'Europa dels pobles i el dret d'autodeterminació" 
10 maig 2019 00:00h
ERPV ha recordat que Junqueras "vol arribar a Europa per a treballar pels drets dels pobles i de les persones". / ERPV

VALÈNCIA. Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha triat la plaça de l'Ajuntament de Burjassot (l'Horta Nord) per a penjar els primers cartells de la campanya europea del pròxim 26 de maig.

Diversos membres de l'executiva, companys i amics s'han donat cita al poble del cap de llista pel País Valencià a la coalició Ara Repúbliques, Guillem Agulló. La llista està encapçala per Oriol Junqueras, "qui encara a dia de hui es troba empresonat", ha recordat la formació en un comunicat. Junqueras "vol arribar a Europa per a treballar pels drets dels pobles i de les persones", ha afegit ERPV.

Oriol Junqueras, que va ser triat per l'Aliança Lliure Europea (ALE) com a candidat a la Presidència de la Comissió Europea, s'ha acomiadat del Parlament de Catalunya en una carta on afirma que vol seguir "defensant la democràcia i la llibertat a tot arreu. Precisament per això, avui faig aquest pas".

"Hui Oriol Junqueras no enganxarà cartells de campanya, tal com es preveu a qualsevol democràcia. En el seu nom ho faran Guillem Agulló i tots aquells que s'han volgut afegir", ha apuntat la formació.

La candidatura Ara Repúbliques és una coalició formada per Esquerra Republicana, EH Bildu, Bloc Nacionalista Gallec (BNG), Andecha Astur, Ahora Canarias i Puyalón "per a reivindicar l'Europa dels pobles, el dret d'autodeterminació i l'eliminació de la repressió dels estats", ha recordat en l'inici de campanya la coalició.

next