Els serveis socials no tenien cap expedient obert sobre la família dels menors de Godella

L'any 2016 es va produir una intervenció per un conflicte veïnal amb la parella detinguda però l'expedient es va arxivar
15 març 2019 12:07h
Aquest dilluns, després d'una telefonada d'un familiar a la Policia Local de Godella, dues patrulles d'aquest municipi i de Rocafort es van desplaçar al domicili on es va comprovar que es tractava d'un conflicte relacionat amb membres de la família extensa. / EFE

VALÈNCIA. Els serveis socials de Rocafort no tenen cap expedient obert sobre els progenitors ni sobre els xiquets trobats morts aquest dijous a Godella. Així ho han indicat a EFE fonts municipals, que han precisat que tampoc no els consta que la família tinguera cap ajuda del consistori de Rocafort. L'alcalde de la localitat, Víctor Jiménez, ha contactat amb la família de la mare dels menors, que resideix a Rocafort, per a traslladar-li el pesar per la mort dels xicotets.

Per la seua banda, l'Ajuntament de Godella ha informat que l'any 2016 es va produir una intervenció dels Serveis Socials per un conflicte veïnal amb la parella detinguda però que, finalment, l'expedient va ser arxivat.

Així ho ha assegurat l'alcaldessa del municipi, Eva Sanchis, en una declaració llegida aquest divendres. La primera edil ha detallat que, amb data de febrer del 2016, existeix una intervenció de Serveis Socials per un conflicte de convivència veïnal a petició del jutjat número 2 de Paterna. Eixe mateix any es va arxivar l'expedient "després de realitzar seguiment del cas i de contrastar que la unitat havia abandonat el municipi".

Cronologia d'aquesta setmana

Ja aquest dilluns, 11 de març, després d'una telefonada d'un familiar a la Policia Local de Godella, dues patrulles d'aquest municipi i de Rocafort es van desplaçar al domicili on es va comprovar que es tractava d'un conflicte relacionat amb membres de la família extensa. Tant els progenitors com els menors es trobaven en eixe moment "en bones condicions".

Dos dies després, aquest dimecres, el 'telèfon del menor' va contactar amb els serveis socials de Godella per a posar en coneixement una informació facilitada per la família extensa. Aleshores els Serveis Socials es van coordinar amb el centre escolar on assistia el fill major, el centre de salut de Godella i la Policia Local, a més de contactar telefònicament amb la família extensa per a ampliar la informació i continuar amb la intervenció.

El 14 de març, és a dir, aquest dijous, la Policia Local de Godella va rebre una telefonada de la Policia Local de Rocafort informant sobre un servei d'emergència rebut a través del 112 que s'estava produint en la proximitat de l'habitatge ocupat per la unitat familiar. Personades les policies locals d'ambdós municipis, van coincidir amb efectius de la comandància de la Guàrdia Civil de Montcada, que directament van passar a dirigir i coordinar a tota la força actuant en la zona.

En tràmit la sol·licitud d'empadronament

Des de la corporació local de Godella han apuntat, a més, que, després de consultar els registres del padró municipal "no existeix constància que els membres de la unitat familiar hagen figurat empadronats en el municipi de Godella". No obstant això, es trobava en tràmit una sol·licitud d'empadronament presentada per registre d'entrada.

next