Diari La Veu del País Valencià
Els socialistes de València volen que els grups accepten el criteri dels tècnics municipals sobre una nova DIA al port

VALÈNCIA. La vicealcaldessa de València i portaveu del grup municipal socialista, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua formació presentarà una proposta perquè tots els grups municipals acorden sotmetre’s al criteri tècnic sobre la necessitat d’una nova DIA.

Gómez ha recordat que aquest és un debat que ha d'”allunyar-se de les posicions partidistes i que han de ser els tècnics els que es pronuncien sobre la necessitat o no d’una nova DIA”. En aquest sentit, ha precisat que la proposta dels socialistes vol ser “un punt de trobada que busca portar al terreny de tècnics i experts la declaració d’una nova DIA”. “Creiem que no han de ser els polítics els que determinen aquest debat, sinó que requereix un estudi i una reflexió tècniques”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha afirmat que des del partit socialista es creu en un “desenvolupament sostenible i integrat amb la ciutat”. “Per a això exigim que qualsevol infraestructura estratègica de la ciutat de València s’execute fent-se compatible amb la sostenibilitat econòmica i ambiental”, ha remarcat la vicealcaldessa per a qui “el port ha d’incardinar-se en el nou Pla Verd anunciat per la Comissió Europea”. “Ha d’apostar per un nou model econòmic sostenible que conjugue la lluita contra el calfament global i la reducció d’emissions contaminants amb la creació de noves ocupacions”, ha plantejat.

En conseqüència, Sandra Gómez presentarà un text que com a primer punt preveu que, “remés l’informe múltiple dels diferents serveis municipals sobre la matèria a l’Autoritat Portuària, aquesta haurà de complir amb tota la normativa mediambiental vigent i, si així s’estima oportú a la llum d’aquests informes, sol·licitar a l’òrgan competent que avalue sota criteris tècnics la necessitat d’una nova declaració d’impacte ambiental”.

En segon lloc, planteja “instar l’Autoritat Portuària que qualsevol infraestructura estratègica que s’implante aplique mesures correctores i compensatòries de les seues possibles externalitats negatives promovent en tot cas una activitat sostenible que faça que el seu creixement atenga els criteris de desenvolupament esgrimits per la Unió Europea, tot conjugant la creació de riquesa econòmica i ocupació amb la lluita contra el canvi climàtic”.

Finalment, insta “totes l’Administracions competents a vigilar per l’estricte compliment de les normes, tot avaluant les conseqüències que les obres a executar i la seua conseqüent explotació puguen provocar en el medi ambient de la ciutat”.

En conclusió, Sandra Gómez ha explicat que es tracta d'”un text que busca acabar amb l’enfrontament polític interessat en un assumpte on el port ha de ser tractat per totes les institucions com un actiu estratègic d’aquesta ciutat però que al qual també se l’ha d’exigir complir amb la normativa ambiental”.

Comparteix

Icona de pantalla completa