Els supermercats masymas eliminen les bosses de plàstic d'un sol ús

L'empresa ha incorporat en totes les botigues bosses de paper reciclat i de ràfia
17 octubre 2019 13:38h
Les bosses de paper i ràfia, en tots dos casos amb un nou disseny, ja estan disponibles en totes les botigues. / MASYMAS

ALACANT (EP). Supermercados masymas, de la distribuïdora valenciana Juan Fornés Fornés S.A., ha eliminat definitivament les bosses de plàstic d'un sol ús per a la compra i les ha substituïdes per altres opcions més sostenibles com les de material reciclat en un percentatge de més del 80%, així com de paper i ràfia.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, les bosses de paper i ràfia, en tots dos casos amb un nou disseny, ja estan disponibles en totes les botigues de la cadena, mentre que les de material reciclat estan sent substituïdes durant aquest mes d'octubre.

Quant a les característiques de fabricació, les de paper estan fetes amb material reciclat o bé amb material que prové de boscos gestionats de forma sostenible. En el cas de les noves bosses de plàstic, estan fabricades amb més d'un 80% de material reciclat.

A més, tenen la certificació 'Blue Angel', una de les "prestigioses" certificacions en l'àmbit mundial quant a exigències de criteris per a productes reciclats. Aquestes noves bosses suposaran una reducció de més de 200 tones de plàstic a l'any respecte a les oferides fins ara.

Pròximament, avançant-se a la normativa europea, aniran substituint els plats, coberts, gots i palletes d'un sol ús per altres opcions més sostenibles fabricades amb material compostable, biodegradable i/o reutilitzable.

A més, encara que la normativa no afecte les bosses de plàstic de fruites i verdures, també les substituirà per bosses compostables i introduirà les de malla reutilitzables, ha detallat la companyia. Aquestes mesures s'emmarquen en l'estratègia de sostenibilitat de la cadena per la qual pretén reduir la petjada de carboni i l'impacte mediambiental derivat de la seua activitat.

Aquesta estratègia inclou de forma paral·lela altres mesures com l'optimització en el transport de vehicles amb motor Euro 6 (vehicles turisme i furgonetes) i Euro VI (vehicles pesants), l'eficiència energètica (les noves botigues ecoeficients redueixen fins a un 30% el consum energètic) o la gestió de residus.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next