Els valencians pel món tornen a la xicoteta pantalla

À Punt estrena aquest dimarts a la nit "el programa més internacional de la terreta" amb un episodi dedicat a Ciutat de Mèxic
22 abril 2019 11:55h
'Valencians al món' s'emetrà dimarts a partir de les 21.50 hores. / TWITTER VALENCIANS AL MÓN

VALÈNCIA. La televisió pública tornarà a portar a les cases valencianes les històries de veïns que han marxat a altres països. Així, a partir d'aquest dimarts s'estrena a la xicoteta pantalla "el programa més internacional de la terreta", com l'ha definit À Punt en el seu compte de Twitter. 

Valencians al món, com s'anomena el nou docu-reality, viatjarà en el seu primer episodi a la capital de l'Imperi Asteca, Ciutat de Mèxic. Entre els 22 milions de persones que acull la ciutat es troben les persones convidades per a aquest primer programa: una parella d'enginyers, una actriu, una emprenedora, una cantant, un famós fotògraf i un conegut guionista de televisió. El programa s'emetrà a partir de les 21.50 hores i estarà presentat per Cristina Orts. 

Amb la companyia de Manuel i Carmen, una parella d'enginyers valencians que fa tres anys que viuen a la capital asteca, el programa mostrarà les vistes des de les piràmides de Teotihuacan. També parlarà amb el fotògraf de les estreles de moda Víctor Cucart i ensenyarà la cantant de Banyeres de Mariola Erika Albero en un programa de la televisió mexicana. 

L'actriu alacantina Ainhoa García serà una altra de les convidades al programa. Finalment, es descobrirà la història del guionista de televisió Martín Román, un dels creadors de L'Alqueria Blanca.

A més, quan s'acabe aquesta primera emissió, es podran veure dos episodis de Valencians pel món (a les 22.55 hores i a les 23.45 hores), el programa de Canal 9 que ja recorria diferents països per a narrar les històries dels valencians, conéixer les ciutats que els acollien i buscar l'empremta valenciana de la mà dels protagonistes.

Un format d'èxit que s'emetrà setmanalment

El programa tindrà una periodicitat setmanal i recorrerà els cinc continents per a ensenyar, a partir d'històries personals, els llocs més emblemàtics de les ciutats i països on van marxar a viure aquests valencians.

Així, Valencians al món visitarà grans ciutats i molts altres llocs i els seus reporters parlaran amb professionals d'èxit, amb estudiants i amb persones que un dia es van enamorar i van decidir formar una família en un altre país i en una altra cultura.

Recuperar el format de Valencians pel món no ha estat una aposta arriscada per part d'À Punt, ja que aquest tipus de docu-reality ha gaudit de reconegut èxit en diverses televisions autonòmiques, com és el cas d'Afers exteriors, Madrileños por el mundo o Galegos no mundo. A més, en TVE s'ha emés Españoles en el mundo i també hi ha versions a Portugal, Xile o l'Argentina, entre d'altres països. 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next