L'electorat valencià podrà triar entre 14 candidatures en les eleccions del 28 d'abril

Les llistes es publicaran aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en el Butlletí Oficial de l'Estat
26 març 2019 10:39h
Les llistes es publicaran aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en el Butlletí Oficial de l'Estat. / EFE

VALÈNCIA. Un total de catorze candidatures diferents s'han presentat davant la Junta Electoral Provincial de València per a concórrer a les eleccions a les Corts del 28 d'abril, el mateix nombre de llistes que opten a les generals d'eixe dia per la mateixa circumscripció.

En el cas de Castelló s'han presentat dotze candidatures per a concórrer a les eleccions a les Corts del 28 d'abril, mentre que a les generals se n'han presentat tretze per aquesta mateixa circumscripció.

Les candidatures per a les eleccions autonòmiques suposen deu menys que les que es van registrar en els comicis autonòmics del 2015 a la demarcació de València, mentre que, en el cas de les eleccions generals, s'hi ha presentat el mateix número que en els comicis del 2016. Pel que fa a la circumscripció de Castelló, el nombre de candidatures és el mateix que en els passats comicis.

Candidatures en la circumscripció de València

Respecte a les candidatures a les Corts, la primera formació que va presentar la seua llista va ser Compromís, seguida, en aquest ordre, del PSOE, la Falange Española de las Jons, Esquerra Republicana, Ciutadans, el Partit Animalista (PACMA), el Partit Popular, PCPE, Som Valencians en Moviment, Unides Podem-EU i Vox.

Avant Adelante los Verdes, República Valenciana i Poble Democràtic van ser les últimes formacions que van registrar les llistes, l'última d'elles a les 23.41 hores d'aquest dilluns, últim dia de termini per a fer-ho segons han informat a EFE fonts de la Junta Electoral Provincial.

Pel que fa a les eleccions generals, a la demarcació de València han presentat candidatures tant al Congrés com al Senat, en aquest ordre, Compromís, PSOE, Esquerra Republicana, Ciutadans, PACMA, Som Valencians en Moviment, PP, Por un Mundo Más Justo (PUM+J), Vox i Falange Española de las Jons.

PCPE, Unides Podems-EU, Recortes Cero-Grupo Verde i Avant Adelante Los Verdes completen el llistat de formacions que han registrat les seues candidatures a les Corts Generals.

Candidatures en la circumscripció de Castelló

Respecte a les candidatures a les Corts per la demarcació de Castelló, l'ordre de presentació d'aquestes comença pel PSOE, seguit de Compromís, EUPV, Falange Española de las Jons, Vox, PP, PCPE, Poble Democràtic, Ciudadanos, Avant Adelante, Unides Podem-EU i Pacma.

Tanmateix, a les eleccions generals van presentar les llistes en el següent ordre: PSOE, Compromís, EUPV, Pacma, Ciudadanos, PCPE, Por un Mundo Más Justo (PUM+J), Falange Española de las Jons, Vox, PP, Unides Podem-EU, Recortes Cero-Grupo Verde i Avant Adelante.

Les llistes es publicaran aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en el Butlletí Oficial de l'Estat i s'obrirà termini per a esmenar irregularitats; després d'això, el 2 d'abril, es publicaran les llistes definitives que els valencians trobaran el 28 d'abril en els seus col·legis electorals.

next