Els vehicles elèctrics purs no pagaran la zona blava a València

L'Ajuntament de València inicia els tràmits perquè el transport no contaminant estiga exempt de les tarifes de l'ORA en els pròxims dos anys
24 octubre 2019 13:46h
El 30% dels vehicles no contaminats matriculats a València són elèctrics purs. / IMATGE D'ARXIU EDUARDO PARRA EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Els vehicles completament elèctrics quedaran exempts del pagament de l'ORA que la ciutadania abona per a estacionar en la zona habilitada en la via pública, és a dir, en la zona blava. 

Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, després de donar compte que l'Ajuntament ha iniciat els tràmits perquè aquest mesura s'aplique durant els dos pròxims anys, amb caràcter prorrogable i en "el marc d'impulsar l'ús de vehicles no contaminants". 

Segons Vilar, des de l'Ajuntament de València es continuen implementant estímuls perquè "l'ús de vehicles no contaminants siga cada vegada major a la ciutat". De fet, i amb la mateixa intenció, l'Ajuntament també inicia els tràmits perquè els vehicles no contaminants que aparquen en la zona taronja, destinada als residents, també puguen estacionar sense cap abonament, gratuïtament. 

El regidor ha recordat que la matriculació de vehicles híbrids de gas liquat i elèctrics purs s'ha incrementat. La xifra ha crescut dels 585 vehicles d’aquestes característiques matriculats al 2017 a 886 el 2018 i fins als 1.318 no contaminats del 2019. Actualment, el 30% d'aquests vehicles són elèctrics purs.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next