Elx celebrarà per primera vegada la manifestació de l'Orgull LGTBI

El pròxim dissabte 21 de setembre la ciutat retrà homenatge a les persones majors del col·lectiu que van iniciar la lluita "per la igualtat real"
11 setembre 2019 18:36h
L'Ajuntament d'Elx i l'entitat Entendemos han col·laborat en l'organització de la primera manifestació del Orgull LGTBI. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Elx i l'entitat Entendemos han col·laborat en l'organització de la primera manifestació de l'Orgull LGTBI per al pròxim dissabte 21 de setembre amb el lema 'Visibilitza la teua realitat'. La celebració també servirà per a retre homenatge a les persones majors que "van iniciar la lluita per la igualtat real", segons explica el consistori en un comunicat.

El regidor d'Igualtat, Mariano Valera, ha explicat en un comunicat que l'objectiu és "afavorir una major visibilització de la diversitat LGTBI". No obstant això, ha reclamat el compromís de la ciutadania il·licitana per una societat "més igualitària" i ha reivindicat la lluita de les persones majors del col·lectiu LGTBI.

Així, ha indicat que, tot i que en els últims anys els drets de les persones LGTBI han experimentat importants avanços, "continuen sent víctimes de violència i discriminació". "La igualtat real queda encara lluny, especialment per als qui són més invisibles, com ara les lesbianes, els bisexuals i els intersexuals, o per als qui pateixen major violència, com són les persones trans", ha lamentat.

Per al regidor, hi ha "molt de treball a fer" per a garantir els drets de les persones LGTBI i, per aquesta raó, ha assegurat que des de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives es pretén "donar un important impuls des de diferents àmbits, entre ells en la tasca de sensibilització".

La manifestació recorrerà el centre d'Elx des de les 19.00 hores del dissabte 21. Eixirà de la plaça de Baix; seguirà per Corredora, carrer Ample, passeig de les Eres de Santa Llúcia i Traspalacio, i acabarà en l'Hort de Baix, on se celebrarà una gran festa.

next