Elx commemora el 122é aniversari de la troballa de la Dama

El consistori il·licità aprofitarà l'aniversari del descobriment per a reivindicar la tornada de la figura al seu lloc d'origen
31 juliol 2019 18:42h
Un jove agricultor va trobar la Dama d'Elx a l'Alcúdia l'any 1897. / EFE

VALÈNCIA. Elx celebrarà dissabte que ve, 3 d'agost, el 122é aniversari del descobriment de la Dama al jaciment de l'Alcúdia, on es reivindicarà la tornada del bust iber a la seua ciutat d'origen, en principi de manera temporal, ja que es troba al Museu Arqueològic Nacional.

La regidora de Cultura, Marga Antón, ha declarat aquest dimecres en roda de premsa que l'objectiu de l'Ajuntament il·licità és que la Dama torne algun dia a Elx. "És el que es persegueix des de fa anys. Anirem fent camí" per a "aconseguir, almenys de moment, una cessió temporal del bust", ha postil·lat Antón.

La vesprada del pròxim dissabte es commemorarà la troballa de la Dama d'Elx l'agost del 1897 per part del fill d'un dels jornalers que realitzava tasques agrícoles, el jove Manuel Campello. A més, es visitaran el museu i les noves excavacions realitzades en aquest jaciment, situat a escassos quilòmetres del nucli urbà.

A aquest acte assistiran l'alcalde d'Elx, Carlos González; el director del Parc Arqueològic de l'Alcúdia, Alejandro Ramos, i l'acabada de nomenar presidenta de la Reial orde de la Dama, Carmen Pérez Cascales, entre altres personalitats.

El dia 4 es nomenarà president d'Honor de la Reial orde el seu expresident Antonio Martínez Camacho. També es reconeixerà com a dama d'Honor de la Reial Orde l'edil de Gestió Financera de l'Ajuntament d'Elx, Patricia Maciá, i com cavaller d'Honor el jugador de l'Elx CF Juan Francisco Modesto 'Nino'. Així mateix, s'entregaran distincions a les reines i dames de les festes d'Elx 2019.

next