Elx distribuirà 20.000 cendrers portàtils per a aconseguir unes platges lliures de burilles  

L'Ajuntament instal·larà del 29 de juliol a l'1 de setembre carpes informatives per a conscienciar sobre els efectes mediambientals 
26 juliol 2019 10:43h
Una burilla tarda una dècada a degradar-se en el mar i pot contaminar fins a deu litres d'aigua i arena. / AJUNTAMENT D'ELX

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Elx (el Baix Vinalopó) distribuirà 20.000 cendrers portàtils per a aconseguir unes platges "lliures de burilles", per a conscienciar sobre els efectes de fumar i les conseqüències mediambientals de deixar les restes en l'arena. 

Amb l'objectiu de proposar "un estiu amb coneixement", Elx repartirà des de dilluns que ve, 29 de juliol, fins a 20.000 cons de plàstic reciclat i reutilitzable a manera de cendrer portàtil perquè els fumadors depositen les burilles a l'interior.

La iniciativa pretén conscienciar sobre el fet que una burilla tarda una dècada a degradar-se en el mar i pot contaminar fins a deu litres d'aigua i l'arena amb cadmi, ferro i arsènic, recorda l'Ajuntament d'Elx en un comunicat.

Per a això, del 29 de juliol a l'1 de setembre s'instal·laran a les platges del litoral il·licità unes carpes per a conscienciar els ciutadans sobre la necessitat d'utilitzar cendrers portàtils perquè les platges estiguen lliures de burilles.

Aquestes carpes estaran en 20 punts d'Elx des dels quals es realitzaran directes de Facebook amb entrevistes a través del portal Elx Més Net. També es repartiran díptics sobre els perjudicis de deixar les burilles a les platges.

Al costat de les carpes, es col·locarà una urna per a mostrar quantes burilles es recollien diàriament als carrers d'Elx –que, segons el consistori, en són més de 35.000–, com a mostra que "les burilles són un residu xicotet però altament contaminant", com ha explicat Alberto Bleda, el gerent d'Urbaser, la companyia de gestió mediambiental que s'encarrega de la iniciativa.

En qualsevol cas, "totes aquestes campanyes han d'anar acompanyades per la participació activa de la ciutadania", ha recordat el regidor de Neteja a l'Ajuntament d'Elx, Héctor Díez.

next