L'emergència climàtica marca el ban de Ribó per al 9 d'Octubre

L'alcalde de València reivindica avançar en el marc de la justícia social i de les infraestructures respectuoses amb l'entorn
5 octubre 2019 10:45h
L'alcalde reivindica unes infraestructures "adequades" i "respectuoses" amb l'entorn. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La setmana passada, l'Ajuntament de València se sumava a la declaració d'emergència climàtica. Les reivindicacions per un model de ciutat més sostenible de l'equip municipal i, en especial, de l'alcalde de València, Joan Ribó, s'han colat en el ban publicat per l'Ajuntament amb motiu del 9 d'Octubre. En ell, l'alcalde reivindica unes infraestructures "adequades" i "respectuoses" amb l'entorn, a més de mesures encaminades a assolir la justícia social. 

En aquest document, l'alcalde apel·la a la "sostenibilitat, a la manera tradicional de viure, la mediterrània, i a la possibilitat d'optar a les millors infraestructures i comunicacions per a la ciutat en equilibri amb el seu patrimoni històric i natural", segons ha indicat el consistori en un comunicat. A més, Ribó convida a la ciutadania a participar en la Processó Cívica que tindrà lloc dimecres que ve, 9 d'Octubre, a les 12 hores.

Ribó assegura que viuen "un 9 d'Octubre amb la mirada posada en el present i el futur del nostre territori, en un sentit local i al mateix temps global".

"Perquè l'estima per la nostra terra s'ha de demostrar defensant el nostre entorn i la nostra singularitat paisatgística: la nostra horta, les nostres platges, l'Albufera, l'aire que respirem; en definitiva: el nostre medi ambient. L'emergència climàtica és una realitat no sols de futur, sinó també de present", ha recalcat l'alcalde de València.

En aquest compromís amb la sostenibilitat, Ribó continua: "No podem, com a poble, arribar tard als reptes per a conservar i millorar l'habitabilitat en el nostre planeta, amb accions globals i amb estratègies d'àmbit local".

L'alcalde, a més, ha demanat "un finançament adequat i unes infraestructures que dinamitzen l'economia, la potencien i ens vertebren". També parla "de les reivindicacions que tenen a veure amb el respecte a la cultura i a la història", però també rememora "el potencial que té la nostra societat".

Així, Ribó ha destacat "la voluntat d'avançar", que "s'ha de traduir en millores en l'àmbit de la justícia social i que té com a fita l'assoliment d'una ciutat i un país que treballen alhora perquè totes les persones tinguen les mateixes oportunitats, on la diversitat siga una riquesa no sols a valorar, sinó també a promoure, i en els quals l'assoliment de la igualtat entre els homes i les dones que hi habiten siga una constant".

"Omplim les places i els carrers amb un missatge rotund: la pluralitat d'opinions ha de contribuir, precisament, a fomentar la unitat en allò que ens uneix: la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el poble valencià, de la nostra cultura i patrimoni, d’un model igualitari i inclusiu de societat, i de la sostenibilitat en el present i en el futur", ha conclòs. 

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next