Emergències activa l'avís groc per pluges en el litoral fins al matí del dilluns

Pluges generalitzades en gran part del territori en un diumenge amb un ambient més fred
31 març 2019 10:48h
Castelló de la Plana celebrarà el Vítol amb un ambient ennuvolat i a penes 15 graus de màxima. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE GANDIA

VALÈNCIA. El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat aquest diumenge l'avís groc per pluges en quasi tot el litoral del País València i en la costa de les comarques de València i Castelló fins al matí del dilluns.

Segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter, aquest diumenge l'avís groc està activat en el litoral de les demarcacions de València i Castelló i el litoral de les comarques del nord d'Alacant, així com a l'interior sud de València. L'avís s'estendrà al dilluns fins a les 06.00 hores en les mateixes zones excepte el litoral nord d'Alacant. 

Les pluges han arribat aquest diumenge al País Valencià, especialment al sud de la demarcació de València i a les comarques del nord d'Alacant, on no es descarta que aconseguisquen una intensitat forta. La predicció d'Aemet per a aquesta jornada destaca que hi haurà un descens de les màximes en tot el territori.

De fet, a primeres hores d'aquesta jornada, el 112 ha informat en el seu compte de Twitter de les primeres precipitacions registrades, entre les quals destaquen els quasi 10 litres de la Vall de Gallinera (9,5 litres), els 8,5 de Teulada, els 8,4, de Benigembla i Alcanalí, els 8,1 de Penàguila i els 8 de Pedreguer.

Pel que respecta a les temperatures, no es preveu que se superen els 20 graus en cap punt del País Valencià. De fet, la màxima més elevada que s'espera són els 17 graus de Dénia i Alacant, mentre que a Morella el termòmetre a penes superarà els 10 graus.

Precisament aquests 10 graus seran la mínima en diversos observatoris de la costa i el sud, com Gandia, Vinaròs i Oriola. No obstant això, la mínima més elevada seran els 11 graus que registraran Alacant, Castelló, Dénia i València.

En el cas de Castelló de la Plana, que aquest diumenge tanca les seues festes de la Magdalena, la capital de la Plana celebrarà el Vítol amb un ambient ennuvolat i a penes 15 graus de màxima.

next